TÜBİTAK ULAKBİM

Mustafa Kemal Mahallesi
2151. Cadde No: 154
06510 Çankaya/ANKARA

http://www.ulakbim.gov.tr

 

Contact Info
198 West 21th Street, Suite 721
New York, NY 10010
youremail@yourdomain.com
+88 (0) 101 0000 000
Follow Us
 . Haberler  . TEKNOFEST rüzgarı Ankara’da esti…

TEKNOFEST rüzgarı Ankara’da esti…

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali İstanbul’un ardından, ilk kez Ankara’nın ev sahipliğinde 27 Eylül–01 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirildi. Ankara ve çevre illerden gelenlerin yoğun bir ilgiyle karşıladığı festival, 900 binden fazla kişinin akınına uğradı.

TEKNOFEST 2023 ANKARA’da standımıza ilgi büyüktü.

TÜBİTAK ada standında yer alan Pardus standımız, teknoloji ve açık kaynak meraklılarının yoğun ilgisini çeken stantlardan birisi oldu. Standımızda ziyaretçiler 30 Ağustos 2023 tarihinde yayımlanan yeni sürümümüz Pardus 23 Ay Yıldız’ı inceleme fırsatı yakalarken oyun tutkunu gençler ve çocuklar da Pardus 23 üzerinde oyun oynamanın keyfini çıkarttı

Festival boyunca her gün iki defa Pardus bilgi yarışması gerçekleştirildi. Bilgi yarışmasında dereceye giren yarışmacılarımızdan şanslı olan 9’u T3 Vakfı tarafından gerçekleştirilen helikopter turuna katılma şansını yakaladı. Ziyaretçilerin TÜBİTAK standına ve özellikle Pardus standına ilgileri bizleri mutlu etti. Tabii ki Ay Yıldız kod adlı Pardus 23 sürümümüze gelen olumlu yorumlar bizler için ayrı bir gurur kaynağı oldu.

Pardus 23 Ay Yıldız Sürümü Teknofest’in ilk gününde Pardus gönüllüleri ile buluştu.

30 Ağustos 2023 tarihinde yayımlanan Pardus işletim sistemi dağıtımının en yeni sürümü “Ay Yıldız” kod adıyla ilk kez Teknofest 2023 Ankara’da görücüye çıktı. Katılımcıların özellikle dikkatini çeken Pardus 23, kullanıcılara sağlamış olduğu yeni uygulamalar ve kullanım kolaylığına yönelik yapılan iyileştirmeler ile beğeni topladı.

Teknofest’in üçüncü ve son durağı 27 Eylül-1 Ekim tarihlerinde İzmir olacak. Standımız yine TÜBİTAK çadırı içerisinde yer alacak. İzmir’de teknoloji meraklıları ve Pardus’a destek veren değerli Pardus Gönüllülerimiz ile bir araya gelmeyi merak ve heyecanla bekliyoruz.

Paylaş:
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x