TÜBİTAK ULAKBİM

Mustafa Kemal Mahallesi
2151. Cadde No: 154
06510 Çankaya/ANKARA

http://www.ulakbim.gov.tr

 

Contact Info
198 West 21th Street, Suite 721
New York, NY 10010
youremail@yourdomain.com
+88 (0) 101 0000 000
Follow Us
 . Haberler  . Liderahenk 3.0 Sürümü SAHA EXPO Savunma ve Havacılık Fuarı’nda Görücüye Çıkıyor…

Liderahenk 3.0 Sürümü SAHA EXPO Savunma ve Havacılık Fuarı’nda Görücüye Çıkıyor…

Kurumsal ağ üzerindeki Pardus sistemlerini ve kullanıcıları merkezden yönetebilmeyi, izlemeyi ve denetlemeyi sağlayan Liderahenk, farklı büyüklükte ve şartlarda bir çok kurumda kullanılmasının verdiği tecrübe ile her geçen gün mükemmelleşerek TÜBİTAK ULAKBİM tarafından geliştirilmeye devam ediliyor. Bu yıl 3.sü düzenlenmekte olan SAHA EXPO Savunma ve Havacılık Fuarı’nda görücüye çıkacak olan Liderahenk 3.0 sürümünü TÜBİTAK standı ULAKBİM Alanını ziyaret ederek yerinde inceleyebilirsiniz.
Liderahenk 3.0 sürümü ile gelen yeniliklerden haberdar olmak ve Liderahenk 3.0 sürümünü kurmak için haberimizin devamını okuyun.

Liderahenk 3.0 Sürümü ile gelen yenilikler nelerdir?

  • Vue.js javascript framework’ü ile Liderahenk kullanıcı arayüzü daha hızlı ve kararlı hale getirildi.
  • Bağımsız(Headless) API ve Arayüzlü yapıya geçildi.
  • Güvenlik sıkılaştırmaları yapıldı.
  • Çoklu dil desteği eklendi.
  • Uzak masaüstü kararlı hale getirildi.
  • Kullanıcı Politika ve Profilleri güncellendi.
  • İstemci ve Kullanıcı Yönetimi güncellendi.
  • Zamanlanmış Görevlerin raporlanması ve düzenlenmesi eklendi.
  • Dashboarda istemci bilgileri, faaliyetler ve gönderilen görevlerle alakalı istatistiksel veriler ve grafikler eklendi.
  • Rapor sayfaları güncellendi.
  • Dinamik İstemci Kayıt Şablonu özelliği kazandırıldı.
  • Ağaç yapısında Gelişmiş Arama özelliği kazandırıldı.
  • API dokümantasyonu eklendi.

Liderahenk 3.0 Sürümünü Nasıl Kuracaksınız?

Liderahenk 3.0 sürümünü buradan (https://docs.liderahenk.org/installation/lider/lider/) indirebilirsiniz.

Sürüm yükseltmek için buradan (https://docs.liderahenk.org/installation/lider/liderUpgrade/) gerekli adımları uygulayarak versiyon yükseltebilirsiniz.

Liderahenk Nedir?

Kurumsal ağ üzerindeki sistemleri ve kullanıcıları merkezden yönetilebilmeyi, izlemeyi ve denetlemeyi sağlayan, TÜBİTAK ULAKBİM tarafından geliştirilen açık kaynaklı bir yazılım sistemidir.

Küresel dünyada kurumsal bilgi işlem merkezlerinin, sürekli genişleyen ve değişen bilişim araçları üzerindeki kurumsal politikalarını, güvenlik gereksinimlerini, etkin, esnek ve düşük maliyetlerle karşılamak üzere geliştirilmiştir.

Liderahenk Merkezi Yönetim Sistemi, merkezde yer alan Lider ve yönetilen sistemlere (istemciler) kurulan Ahenk adını verdiğimiz bileşenleri ile Lider Arayüz olarak adlandırılan bir yönetim arayüzünden oluşur. Liderahenk bileşenleri öncelikle “Kurumsal Politikaların” oluşturulması ve geliştirilmesi için kapsamlı bir altyapı sağlar.

Liderahenk ile ilgili detaylı bilgiye https://liderahenk.org/ adresinden erişebilirsiniz.

Liderahenk Bileşenleri

Lider

Merkezde toplanan verilerin saklanması ve tanımlanan politikaların ve verilen görevlerin istemcilere dağıtılmasından sorumlu sistemin temel bileşenidir.

İletişim Çözümü

Yönetim sistemi Lider ile Ahenk sistemler arasındaki iletişim güncel olarak yoğun kullanılan XMPP protokolü üzerinden gerçekleştirmektedir.

Ahenk

Lider’den iletilen görevleri yerine getirmek, politikaları uygulamak ve sonuçlarını Lider’e iletmekten sorumlu servis yazılımıdır. Ahenk yönetilen sistemlerde tam yetkili (super user) olarak çalışmaktadır.

Lider Arayüz

İstemci ve kullanıcı yönetimi işlemlerinin yapıldığı arayüzdür. Görev ve kullanıcı politikalarının tanımlanması, sunucu ayarlarının yapılması, raporlama gibi bir çok işlemler bu arayüz aracılığı ile yapılmaktadır.

Paylaş:
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x