TÜBİTAK ULAKBİM

Mustafa Kemal Mahallesi
2151. Cadde No: 154
06510 Çankaya/ANKARA

http://www.ulakbim.gov.tr

 

Contact Info
198 West 21th Street, Suite 721
New York, NY 10010
youremail@yourdomain.com
+88 (0) 101 0000 000
Follow Us
 . Haberler  . Yüz binden fazla tahta Pardus ETAP kullanacak

Yüz binden fazla tahta Pardus ETAP kullanacak

Fatih Projesi kapsamında, 2021-2022 eğitim-öğretim yılında hizmete sunulacak 28.000 adet etkileşimli tahta daha Pardus ETAP kullanacak.

MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü, Arçelik ile 19 Mart 2021 tarihinde etkileşimli tahta alımı sözleşmesi imzaladı. Sözleşme ile Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullardaki derslik, laboratuvar ve atölyelerde öğrenci, öğretmen ile idarecilerin Pardus ETAP yüklü etkileşimli tahtalardan faydalanmaları mümkün olacak.

Pardus ETAP ile sınıf içinde etkileşimli eğitim

Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında 24 Ekim 2019 tarihinde imzalanan Yazılım geliştirme ve Danışmanlık Sözleşmesi kapsamında, aralarında Pardus ETAP’ın da bulunduğu çeşitli yazılım geliştirmeleri yapılmaya devam ediliyor.

TÜBİTAK ULAKBİM ile Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’nün işbirliği neticesinde geliştirilen Pardus ETAP 19 sürümü, yeni temin edilen etkileşimli tahtalarla birlikte, ülke genelindeki 100 bin etkileşimli tahtada kullanılıyor olacak.

Pardus Etkileşimli Tahta Arayüzü Projesi (ETAP), TÜBİTAK ULAKBİM bünyesindeki Pardus ekibi tarafından tamamen yerli kaynaklarla geliştirilerek, Pardus İşletim Sistemi üzerine inşa edildi. ETAP, gönüllü MEB öğretmenlerinin geri bildirimleriyle iyileştirilmeye ve sınıf içi etkileşimi artırarak eğitime katkı sağlamaya devam ediyor.

Pardus ETAP üzerinde uygulamalar, Pardus Mağaza kullanılarak kolaylıkla kuruluyor. Pardus ETAP, USB anahtar ile EBA’da parolasız oturum açmayı olanaklı kılıyor. Pardus ETAP Panel üzerinden erişilen Ekran Karartma özelliği sayesinde ekranın belirli bir kısmı veya tamamı karartılarak tüm dikkat istenilen bilgiye ya da öğretmen üzerine çekilebiliyor.

Pardus ETAP için geliştirilmiş dokunma eylemleri sayesinde kullanıcılar etkileşimli tahtaların dokunmatik yüzeylerinden en etkin şekilde faydalanabiliyor. Pardus ETAP, aynı anda birden fazla tahtada çalışma olanağı sunarak, öğretmenlerin etkileşimli tahtalardan en verimli şekilde faydalanabilmelerini sağlıyor.

Paylaş:
Subscribe
Bildir
guest

8 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
aliseydi
aliseydi
3 yıl önce

Güzel bir haber pardus mağazada meb e ait program/paketler daha çok olmalı ve meb ile elektronik anket uygulanmalı bir de bilişimciler PARDUS’u Silip Windows kurmaması yönünde uyarılmalı

Emir baran oral
Emir baran oral
3 yıl önce
Reply to  aliseydi

Niye isteyen win kullanır isteyen pardua

Kemal Oktay Aktoğan
Kemal Oktay Aktoğan
2 yıl önce

Kurumsal cihazlarda, kurum kuralları (politikası) dışında işlem yapmak yasal değil.
Özellikle Faz 3 tahtalarda Windows lisansı bulunmamakta. Her kurulum için ayrı ayrı lisans almayı göze alacaklarını düşünmüyorum.
İzin verilen işletim sistemi dışında sistem kurmak yönetmeliğe aykırı.

Burak
Burak
3 yıl önce

Bir çok okulda hala akıllı tahta yok

Koray
Koray
2 yıl önce

Bence sadece akıllı tahtalarla sınırlı kalınmamalı okul bilgisayarlarında da GNU/Linux Pardus kullanılmalı

Asım Beşir BAŞDEMİR
Asım Beşir BAŞDEMİR
2 yıl önce

İşletim sistemini deneme fırsatım oldu. Gayet güzel fakat Akıllı Tahtada 16Gb Ram ve fena olmayan bir işlemci varken bile baya yavaştı. Daha hızlı bir arayüz olursa daha iyi olur. Saygılarımla.

Yusuf Emre sarıkaya
Yusuf Emre sarıkaya
2 yıl önce

Bence Çok İyi Olmuş

Ahmet
Ahmet
2 yıl önce

Windows’u tahtada uzun yıllar kullandım. Vazgeçilmez sanırdım. Şimdi Pardus kullanıyorum. Tahta çok pratik hale geldi. Ama bir sorun var. Dokunmatik arasıra kapanıyor. Vestel tahtada dokunmatik düğmesinden kapatıp tekrar açmam gerekiyor. Artık bilgisayarıma da Pardus kurmayı düşünüyorum.

8
0
Would love your thoughts, please comment.x