TÜBİTAK ULAKBİM

Mustafa Kemal Mahallesi
2151. Cadde No: 154
06510 Çankaya/ANKARA

http://www.ulakbim.gov.tr

 

Contact Info
198 West 21th Street, Suite 721
New York, NY 10010
youremail@yourdomain.com
+88 (0) 101 0000 000
Follow Us
 . Haberler  . Tunceli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine Yerli İşletim Sistemi Pardus

Tunceli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine Yerli İşletim Sistemi Pardus

TUNCELİ (İHA) – Tunceli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde milli ve yerli işletim sistemi Pardus kullanılmaya başlandı.

Tunceli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde Şubat ayı itibariyle bilgi işlem departmanı tarafından Hastane Bilgi Yönetim Sistemi (HBYS) ile entegre edilen milli ve yerli işletim sistemi Pardus kullanılmaya başlandı. 2003 yılında temelleri atılan TÜBİTAK-ULAKBİM tarafından geliştirilen, Sağlık, Milli Savunma ve Milli Eğitim Bakanlıkları tarafından uzun süredir kullanılan milli işletim sistemi Pardus’un, hızı, kullanımı, siber güvenliği, gizliliği, çoklu dil seçeneği ve bir çok özelliği ile ön plana çıktığı aktarıldı.

Hastane başhekimi Dr. Demirtaş Pardus’u tüm resmi kurumlara tavsiye ediyor

Türkiye’nin ilk milli işletim sistemi olan Pardus’u herkesin kullanması gerektiğini belirten merkezin başhekimi Dr. Bengü Demirtaş, “Milli Teknoloji Hamlesi yolculuğumuzda dışa bağımlılıktan kurtularak dövizin yurt dışına çıkmasını engellenmesi, siber güvenliği, gizlilik, yerli ve milli kaynakların kullanılması gerektiği hassasiyetiyle Pardus işletim sistemini tercih ettik. Bu tercih sonucunda ödenmesi gereken para konusunda tasarruf sağlamış olduk. Ayrıca hastanemize bağlı Mazgirt, Pertek, Ovacık, Çemişgezek ve Hozat ilçelerimizdeki polikliniklerde de işletim sistemlerini, yerli ve milli işletim sistemine entegre ederek devreye aldık. Bütün resmi kurumlarımızı ve vatandaşlarımızı ücretsiz olarak edinebilecekleri Pardus işletim sistemi kullanmaya davet ediyoruz” dedi.

 

Paylaş:
Subscribe
Bildir
guest

4 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Aydoğan DİKİCİ
Aydoğan DİKİCİ
3 yıl önce

Bakanlığımız adına, Aydın’da Milli ve Yerli İşletim Sistemi Pardus anlamında, 2015 yılında açtığımız bu yolda diğer kamu kurumlarında göç etmesi ayrı bir gurur vermektedir. Emeğinize Sağlık.

Salim
Salim
3 yıl önce

Hızlı, güvenli, sağlam, ücretsiz, yerli işletim sistemimiz. Emeği Geçenlere teşekkürler.

Mert
Mert
2 yıl önce

Tebrik ediyorum. gerçekten tebrik ederim. Yaklaşık 3 sene boyunca bir belediyede çalıştım. Açık kaynak kodlu ücretsiz yazılımlar ile, çok yüksek oranda tasarruf sağlanabileceğini anlattım ettim. Ama nafile oldu. EBYS ve benzeri sistemleri personel, çalışmak maaş alabilmek için nasıl öğrenmek zorunda ise, Pardus ve benzeri açık kaynak kodlu ücretsiz yazılımları da öğrenerek kullanması devlet dairelerinde zorunlu hale getirilebilirdi. Söylenecek çok şey var aslında da neyse, derin nefes alalım biz kendimize bakalım artık.

Emre YILMAZ
Emre YILMAZ
2 yıl önce

Umarım bu projenin devamı gelir , ülkemizdeki devlet daireleri ve hizmet sektörleri dahil ücretli yazılımlara milyon dolarlar harcamaktan kurtarabiliriz kendimizi. Ellerinize ve emeğinize sağlık. İnşallah size yatırım ile ilgili gerekli desteği gösteren kişiler çıkar.

4
0
Would love your thoughts, please comment.x