TÜBİTAK ULAKBİM

Mustafa Kemal Mahallesi
2151. Cadde No: 154
06510 Çankaya/ANKARA

http://www.ulakbim.gov.tr

 

Contact Info
198 West 21th Street, Suite 721
New York, NY 10010
youremail@yourdomain.com
+88 (0) 101 0000 000
Follow Us
 . Haberler  . Teknofest 2023’te Pardus 21 Hata Yakalama ve Öneri Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu

Teknofest 2023’te Pardus 21 Hata Yakalama ve Öneri Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu

Cumhuriyetimizin 100. Yılında 3 farklı büyük şehirde gerçekleştirilecek olan Teknofest 2023’ün ilk ayağı 27 Nisan – 1 Mayıs 2023 tarihlerinde istanbul’da rekorlara imza atan bir katılım ile gerçekleştirildi. Teknoloji meraklılarının büyük ilgisini çeken ve 5 gün süren etkinliği 2,5 milyondan fazla kişi ziyaret etti. Pardus 21 Hata Yakalama ve Öneri Yarışmasında dereceye giren yarışmacılarımız ödüllerini Teknofest Ana sahnesinde aldılar.

Pek çok teknoloji firmasının yer aldığı Teknofestte Milli İşletim Sistemi Dağıtımımız Pardus, TÜBİTAK ada standında yerini aldı. Yetişkininden gencine, gencinden geleceğin umudu miniklerimize kadar herkesin gözdesi olan Pardus standında ziyaretçiler; birbirinden çekici etkinlikler ile Pardus İşletim Sistemini inceleme ve deneyimleme şansını yakalarken oldukça da eğlenceli zaman geçirdiler. Pardus Bilgi yarışması, “Gamerlar nerede?”, “Görevi Tamamla, hediye kap!”,”Scratch ile kodlayalım”, vb. pek çok etkinlikler ile hem eğlenen hem de marifetlerini sergileyen teknoloji tutkunları aynı zamanda açık kaynaklı teknolojiler ile ilgili bilgilerini konuşturdular.

Teknofest’in en önemli olaylarından birisi her yıl binlerce gencimizin katıldığı ve 1 yıl boyunca çalışmalarını sürdürdükleri birbirinden farklı kategorilerde gerçekleştirilen yarışmalar. Bu yıl 12 farklı kategoride 333 bin takımın yarıştığı 1 milyon başvurunun yapıldığı yarışmalardı.13 milyon TL’nin üzerinde ödül, 30 milyon TL’nin üzerinde malzeme desteği verilen Teknofest’in gözdesi yarışmalardan birisi de bu yıl 3. kez düzenlenen Pardus 21 Hata Yakalama ve Öneri Yarışmasıydı. Pardus 21 Hata Yakalama ve Öneri yarışmasında dereceye girenler ödülerini Teknofest ana sahnesinde aldılar. 1. ‘lik ödülü 20 000 TL, 2’lik Ödülü 10 000TL ve 3’lük Ödülü 5 000 TL olan yarışmamız büyük ilgi gördü. 263 kişinin başvuruda bulunduğu yarışma her ne kadar tüm öğrencilerin katılımına açık olsa da yaratıcılıkları ve açık kaynak tutkularını gösteren liseli öğrencilerimiz üniversite öğrencisi büyüklerini geçerek dereceye girdiler.

Ödülünü Sayın Cumhurbaşkanımızdan alan yarışmamızın 1.’si Konya, Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Asım Beşir Başdemir olurken; yarışmanın 2.’si Konya, Selçuklu Anadolu Lisesi ve Kapsül Teknoloji üyesi Mustafa Ekşi ve Yarışmanın 3.’sü İzmir Fen Lisesi öğrencisi Aliberk Sandıkçı oldu.

Pardus’un Teknofest 2023’te yer alması, açık kaynak yazılım dünyasına ilgi duyanların dikkatini çekti ve standımızı ziyaret edenlerin sayısı oldukça yüksek oldu. Teknofest’in ikinci ayağı olan ve 30 Ağustos – 3 Eylül 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Teknofest 2023 ANKARA ‘da açık kaynak tutkunları ile yeniden bir araya gelmeyi heyecanla bekliyoruz.

Ödül Töreninden Görüntüler

Paylaş:
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x