TÜBİTAK ULAKBİM

Mustafa Kemal Mahallesi
2151. Cadde No: 154
06510 Çankaya/ANKARA

http://www.ulakbim.gov.tr

 

Contact Info
198 West 21th Street, Suite 721
New York, NY 10010
youremail@yourdomain.com
+88 (0) 101 0000 000
Follow Us
 . Haberler  . Sistem Patent A.Ş. Pardus kullanmaya başladı.
Sistem Patent Pardus

Sistem Patent A.Ş. Pardus kullanmaya başladı.

Sistem Patent Anonim Şirketi geniş kapsamlı olarak Pardus işletim sistemi kullanımına geçti.

1999 yılında Sınai Mülkiyet hakları olan Marka, Patent ve Tasarım vekillik hizmetleri ve telif hakları tescili alanında faaliyet göstermeye başlayan firmadan yapılan açıklamalar şöyle:

“Sistem Patent A.Ş. olarak Yurtdışında iki ve Türkiye içerisinde 12 toplam 14 ofis ile faaliyet göstermekteyiz. Toplamda 50 adet bilgisayarda Pardus 17.4 kullanımına geçmiş bulunmaktayız. Geçiş sürecimizde herhangi bir aksaklık olmayıp Pardus işlevsel olarak bütün ihtiyaçlarımızı karşılamakta. Hatta Pardus üzerinde gelen LibreOffice programları sayesinde bazı işlevsel süreçlerimiz hız kazanmış; ikinci, üçüncü hatta dördüncü farklı yazılım ihtiyaçlarımız ortadan kalkmıştır.

Maddi olarak 2019 rakamları ile 95.000₺ sadece Pardus sayesinde işletim sistemi lisans ücretinden, LibreOffice ile de 207.000₺ ofis yazılımı lisans ücretinden tasarruf edilmiştir. Özgür ve açık kaynaklı Inkscape, Scribus, Gimp gibi yazılımlar sayesinde de 45.000₺ civarı bir tasarrufumuz söz konusudur. Toplam 2019 yılı tasarruf bedelimiz 347.000₺ olup üzerimizden kalkan bu yük için Pardus ekibine ayrıca teşekkürlerimizi borç biliriz. Ayrıca donanımsal olarak da alt seviye tabir ettiğimiz eski bilgisayarlarda da Pardus‘u güvenle kullanabildiğimiz için yeni bilgisayar almak masrafından da kurtulmuş olduk.

Pardus‘a ilk bakışımız kararlı, hızlı, kullanımı kolay ve kullanıcı dostu olmasıdır. Birçok açık kaynak alternatif programları çatısının altında topladığı için birçok ihtiyacımızı hızlı ve kolay yoldan çözmekte. En korktuğumuz risklerden olan piyasada kullanmış olduğumuz yazılımların kurulması veya alternatiflerinin bulunamamasıydı. Fakat geliştirilen altyapı ve Pardus Mağaza sayesinde program bulmada ya da kurulumunda hiç zorluk yaşamadık.”

Paylaş:
Subscribe
Bildir
guest

5 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
ERDOĞAN BAKİ
ERDOĞAN BAKİ
4 yıl önce

Harika. Bütün Türkiye’de yaşayan herkesi artık Pardus işletim sistemi kullanmaya davet ediyorum.

Windows’a ve Amerika’ya boşuna para ödemeyelim.

Özgür KÖKTÜRK
Özgür KÖKTÜRK
4 yıl önce

Çok sevindirici bir haber umarım tüm kamu ve özel sektör de aynı gayreti göstererek pardus’a geçer. Bu geçiş sadece maddi tasarruf anlamına gelmemekle birlikte pardus’un daha da güçlenmesine katkı sağlayacaktır.

EMRE YILMAZ
EMRE YILMAZ
3 yıl önce

GÜZEL

baran
baran
3 yıl önce

Çok iyi hem yerli hemde masraf olmuyor süper

ali osman
ali osman
3 yıl önce

Çok iyi,buna rağmen devletin birimlerinde yaygınlaşmamış olması düşündürücü…

5
0
Would love your thoughts, please comment.x