TÜBİTAK ULAKBİM

Mustafa Kemal Mahallesi
2151. Cadde No: 154
06510 Çankaya/ANKARA

http://www.ulakbim.gov.tr

 

Contact Info
198 West 21th Street, Suite 721
New York, NY 10010
youremail@yourdomain.com
+88 (0) 101 0000 000
Follow Us
 . Haberler  . Sayın Tayfun İşbilen ile, İSKİ ve Pardus’un yeni dönem işbirliği çalışmalarını görüştük…

Sayın Tayfun İşbilen ile, İSKİ ve Pardus’un yeni dönem işbirliği çalışmalarını görüştük…

İSKİ Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Tayfun İşbilen kurumumuzu ziyaret ederek, TÜBİTAK ULAKBİM Enstitü Başkanımız M. Mirat Satoğlu ve Pardus Proje Yürütücümüz Dr. Cengiz Çelik ile görüştü. İşbilen ile gerçekleştirilen toplantıda, İSKİ’de yürütülen Dijital Dönüşüm çalışmaları, Açık Kaynak Yazılım Teknolojileri ve Pardus kullanımıyla ilgili değerlendirmelerde bulunuldu.

2009 yılında Pardus’a göçünü başlatarak dönüşümde öncü kamu kurumlarından olan İSKİ’de, günümüzde 2 bin civarı bilgisayar Pardus işletim sistemini kullanıyor. Bu bilgisayarlar İSKİ bilişim altyapısına entegre bir şekilde çalışan Merkezi Yönetim Sistemi Liderahenk ürünü kullanılarak uzaktan yönetiliyor. 2019 yılından beri İSKİ Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı görevini yürüten İşbilen de açık kaynak kodlu yazılım kullanımına önem veriyor ve yerli işletim sistemimiz Pardus’u destekliyor.

6 milyon abone ve 16 milyon vatandaşa hizmet veren İSKİ’de veri güvenliği, lisans bedellerindeki tasarruflar ve sistemlerin entegrasyon esnekliği sayesinde, Pardus ve açık kaynak kodlu yazılım/donanımlar giderek yaygınlaşıyor.

İSKİ’nin, 2022’de Pardus kullanan ve Liderahenk tarafından yönetilen bilgisayar sayısını artırmanın yanı sıra Pardus 19 kullanan bilgisayarlarını da Pardus’un yayımlanan son sürümü Pardus 21’e yükseltmeyi planladığı belirtiliyor.

Paylaş:
Subscribe
Bildir
guest

1 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Adnan KAYA
Adnan KAYA
2 yıl önce

Dilerim bir gün bütün devlet kurumları Pardus’a göçü tamamlar kendimizi daha güvende hissedebileceğimiz bir işletim sistemine sahip oluruz.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x