Pardus Bülten - Sayı 3
Pardus web bültenleriyle, Pardus ve açık kaynak ekosisteminden en yeni haberleri her ay düzenli olarak takip edebileceksiniz. Bu e-postayı Pardus forum, kullanıcı listeleri ve TÜBİTAK ile ilgili çeşitli projelerde iletişim halinde olduğunuz için alıyorsunuz.
 
 
Pardus 21 Hata Yakalama ve Öneri Yarışması Sonuçlandı!
TeknoFest kapsamında düzenlenen, Pardus 21 Hata Yakalama ve Öneri Yarışması sonuçlandı. TÜBİTAK ULAKBİM ve Pardus Projesi'nin de kurucu üyelerinden olduğu Türkiye Açık Kaynak Platformu ve Bilişim Vadisi işbirliğiyle gerçekleştirilen yarışmada, dereceye girmeye hak kazanan 1. Fatma Hatipoğlu, 2. Süleyman Poyraz ve 3. Muhammed Emin Tombak ödüllerini aldı.
 
 
Gamer'lar Buraya!
TEKNOFEST boyunca TÜBİTAK standı Pardus alanında iki farklı ekranda oynattığımız oyunlar büyük ilgi görerek her yaştan oyuncuyu standımızda misafir etmemizi sağladı. Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank ve Bakan Yardımcımız Sayın M. Fatih Kacır da standımızı ziyaretinde Pardus 21'de oyun oynadı.
 
 
Pardus Bilgi Yarışması ile Hem Eğlendik Hem de Hediyeler Kazandırdık
Teknofest 2021 boyunca düzenlediğimiz Ödüllü Pardus Bilgi Yarışması'nda gençler birbiriyle yarışırken, en doğru ve hızlı yanıt veren yarışmacılar Pardus logolu birbirinden güzel hediyeler kazandı.
 
 
Pardus Parkur Yarışması Herkesi Terletti
Pardus 21 üzerinde verilen görevleri gerçekleştirerek ödüllerin kazanıldığı yarışmamız Pardus Parkur Teknofest katılımcılarını terletti. Teknik ekibimizin ufak destekleri sayesinde hem öğrenen hem de kazanan yarışmacılar, Pardus hatıralarını alırken Pardus gönüllülerimiz arasına da katıldılar.
 
 
Miniklere Pardus ETAP Logo Çizim Yarışması
Teknofest'te Minik Pardus severleri de unutmadık. Minik ziyaretçilerimiz için düzenlediğimiz Pardus ETAP yüklü etkileşimli tahta üzerinde Pardus logosu çizme yarışmasıyla çocuklar hem eğlendi hem de yeteneklerini sergileme şansı buldu.
 
 
Meslek Profesyonelleri Pardus'u İnceledi
Kendisi de bir Pardus gönüllüsü olan ve kısa süre önce Pardus 21 ve Liderahenk'te güvenlik açığı bularak Pardus'a katkıda bulunan siber güvenlik uzmanı Mehmet İnce ile Teknofest'te Pardus standımızda görüştük, tanıştık. Tespit edilen hatanın Pardus teknik ekiplerince çok kısa sürede düzeltilmesi, tüm Pardus severleri memnun etti. Boğaziçi Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Siber Güvenlik Merkezi BUSİBER ile Teknofest'te gerçekleştirilen görüşmeler sonucunda kurulan işbirliği ile Siber Güvenlik Kampı'nda Pardus ve Ahtapot eğitimlerini gençlere ulaştırmayı planladık. Hepsi birer Pardus gönüllüsü olan değerli öğretmenlerimiz de standımızda bizi hiç yalnız bırakmadı. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nın değerli üyeleri de standımızı ziyaret ederek TÜBİTAK Başkanımız Prof. Hasan Mandal'dan bilgi aldı.
 
 
Pardus 21 Hata Yakalama ve Öneri Yarışması'nda Öne Çıkanlar
Dereceye girenlerin Teknofest'te ödüllerini aldığı yarışmamıza katılım yoğun oldu. Katılım göstererek Pardus'a katkıda bulunan tüm yarışmacılarımıza teşekkür ediyoruz. Teknik ekibimiz, yarışmada öne çıkanları değerlendirdikleri bir haber yayınladı. Pardus 21 Hata Yakalama ve Öneri Yarışması'nda öne çıkanlara buradan ulaşabilirsiniz. 
 
 
Adını Anadolu parsından alan PARDUS, Debian GNU/Linux temelli, özgür ve Açık Kaynak kodlu bir işletim sistemidir. İnternet üzerinden ücretsiz olarak indirilebilmekte ve kurulabilmektedir.
 
bilgi@pardus.org.tr
444 5 773
TÜBİTAK Ek Hizmet Binası Yüzüncüyıl,
İşçi Blokları Mah. Muhsin Yazıcıoğlu cad.
No: 51/C 06530 Çankaya/Ankara