TÜBİTAK ULAKBİM

Mustafa Kemal Mahallesi
2151. Cadde No: 154
06510 Çankaya/ANKARA

http://www.ulakbim.gov.tr

 

Contact Info
198 West 21th Street, Suite 721
New York, NY 10010
youremail@yourdomain.com
+88 (0) 101 0000 000
Follow Us
 . Haberler  . T. C. Sağlık Bakanlığı Pardus ve Açık Kaynak Dönüşüm Projesi tüm hızıyla 2022 yılında da devam edecek.

T. C. Sağlık Bakanlığı Pardus ve Açık Kaynak Dönüşüm Projesi tüm hızıyla 2022 yılında da devam edecek.

30 Aralık 2021 Perşembe günü TÜBİTAK ULAKBİM Dijital Toplantı salonunda T. C. Sağlık Bakanlığı Sistem Yönetimi ve Bilgi Güvenliği Dairesi Başkanı M. Fatih ULUÇAM ile ULAKBİM Enstitü Müdürü M. Mirat SATOĞLU’nun da katılımları ile 2021 yılının son günlerinde T. C. Sağlık Bakanlığı bünyesinde yürütülen Pardus dönüşüm sürecinde geleceğe dönük olarak atılacak adımların değerlendirildiği bir toplantı gerçekleştirildi.

 

Yaklaşık 25 kişilik geniş bir katılımcı ile gerçekleştirilen toplantıya Pardus ve Sağlık Bakanlığı Bilişim personelleri yer aldı. Gerçekleşen toplantıda, Sağlık Bakanlığı Dönüşüm Projesi ve alt konuları görüşüldü.

Hali hazırda Bursa ve Aydın illeri başta olmak üzere toplam 3296 istemcide Pardus kullanan Sağlık Bakanlığı; bünyesinde pek çok farklı sistem bulunduran, yüksek sayıda kullanıcısı olan ve yüksek kapasite ile çalışan bilgi işlem altyapısına sahip bir kurum olması sebebiyle, dönüşümün sürdürülebilir ve kurumsal bir hale gelebilmesi için fazlandırma ve planlama çalışması yapıldı.

Paylaş:
Subscribe
Bildir
guest

3 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Hasan ÖNCÜ
Hasan ÖNCÜ
2 yıl önce

Darısı tüm kurumların başına, Ülkemizin bu dönüşüme ihtiyacı var. Yabancı ürün bağımlılığından kurtulmak için. İhtiyacı olmadığı halde bağımlı yazılımlar kullanan çoğu kamu kurumu da geçiş yapar umarım. Sadece Pardus olması da gerekmez Özgür yazılım olsun da ne olduğu önemli değil.

Murat
Murat
2 yıl önce

Bu bağımsız bir ülke için olmazsa olmazlardan siBer güvenlik

Talisca
Talisca
2 yıl önce
Reply to  Murat

buyuk tespit te bulunmussun kimse dusunememis dedigini

3
0
Would love your thoughts, please comment.x