Yeni Yazıcıda 'CUPS' Sorunu

Arkadaşlar şimdi sizlere yaptığım şeyleri tek tek paylaşıyorum ve çözümünü bekliyorum. Pardus 5 ve 5.1 de ben bu şekilde yazıyıcı kullandım. Fakat Pardus 17 de bu sorun çıktı.
İlk olarak Yeni Yazıcı dedik penceremiz açıldı. Açılan pencereden Ağ Yazıcısı butonuna tıkladık. Sağ tarafta boş bir kutucuk ve Find (evet buton adı ingilizce) butonu göründü. Oraya yazıcının bağlı olduğu bilgisayarın ağ adını yazıp Find butonuna basıyorum. Yazıcıyı buluyor. Bulma işleminden sonra kimlik doğrulama için oturum adımı ve şifremi ilgili alanlara yazıp Forward diyorum. Sürücü seçme ekranı geliyor oradan Canon seçip yine Forward diyorum. Yazıcımın sürücüsünü LBP6020 CAPT seçip yine Forward butonuna tıklıyorum. Yazıcı Adı ve Açıklama alanları otomatik dolu geliyor. Oralara dokunmayıp Apply diyorum. Benden tekrar şifre istiyor ve şifreyi giriyorum. Bu adımdan sonra şöyle bir hata veriyor; “CUPS işleyişi sırasında bir hata meydana geldi: ‘client-error-not-possible’.”. Bu hatanın çözümünü bulmama lütfen yardımcı olunuz. Nerede hata yapıyorum hangi adımı eksik veya yanlış takip ediyorum yada takip ettiğim yol mu yanlış yoksa Pardus mu hatalı hatalıysa çözümü nedir? Şimdiden teşekkür ederim. Cevaplarınızı bekliyorum.

smbclient yüklü değilse yükleyip tekrar dener misiniz?

Cüneyt hocam dediğiniz paketi yükledim ve sorunum halloldu. Yazıcım eklendi. Lakin şimdi yazıcımı çalıştıramıyorum. Toner durumunda Refresh butonu var mesela ona bastığım zaman veya sınama sayfası yazdır butonuna bastığım zaman “CUPS işleyişi sırasında bir hata meydana geldi: ‘client-error-bad-request’.” şeklinde bir hata veriyor. Bunu nasıl çözebilirim acaba?

Tarayıcınızdan localhost:631 adresine erişim sağlayıp admin görevlerini gerçekleştirebiliyor musunuz?

Admin görevleri derken neyi kastediyorsunuz tam bilmiyorum ama admin olarak giriş yaptım. Test Page Printer dedim orada da bir şey olmadı. Hiç tepki yok yazıcıda. Menüleri falan dolandım hiç hata vermedi normal gibi yani.

sudo nano /etc/hosts dosyasına aşağıdaki satırı ekleyerek kaydedip, sistemi ya da cups servisini yeniden başlatarak dener misiniz?

127.0.0.1 localhost satırının altına ;

::1 localhost.localdomain localhost

Cüneyt hocam ekledim sudo service cups restart yaptım ardından sudo service ccpd restart yaptım sonra tekrardan sudo service cups restart yaptım denedim hala aynı hata var. Bir gelişme olmadı.

Arkadaşlar sorun çözüldü. Lakin nasıl çözüldüğü belli değil. Bu konudan sonra ben peşini bırakmıştım olmadı diyerekten fakat yazıcı lazım olduğu için geçenlerde tekrardan denedim ve çalıştı. Konu hakkında bir döküman hazırlayacağım ama denemeler yapmam gerekiyor. Çünkü hatayı bulmalıyım. Ki çözümü de kolay olsun.

1 Beğeni