XFCE Masaüstünde Panele Programcık Ekleme

KDE sürümünde programı sürükleyip bıraktığımızda panele ekleyebiliyorduk. Kılavuzda göremediğim için konu açmak durumunda kaldım. XFCE masaüstü sistemde sık kullandığım programı panele iliştirmek istiyorum. Panelde öğe ekleniyor ancak eklemek istediğim uygulamalar yok. Örneğin Firefox, chrome vs. bu mümkün mü? Mümkün ise nasıl yaparız. Teşekkür ederim.

XFCE sürümünde kısayolu veya uygulamalar menüsünden (firefox-chrome vb) fare ile tutup-sürükleyerek masaüstüne/panele ekleyebiliyorsunuz.
Test sürümünde ise Uygulamalar menüsünde eklemek istediğiniz program üzerinde farenizin sağ tuşuna basarak panale/masaüstüne ekleyebilirsiniz.

1 Beğeni

Çözüldü. Program çekmecesinde programın üzerine sağ tıklayıp Panele Ekle denince oluyor. Biraz kafa yorunca bulunabiliyor. Diğer linux sürümlerde sürekle bırak şeklinde yapılıyordu. O yüzden öyle bir beklenti oluşmuştu.

Cüneyt bey, teşekkür ederim. Mesajı attıktan sonra belirttiğiniz hususlara bende zaten intikal etmiştim. Beklentimde haklı imiş. Kısıtlama Test sürümünden kaynaklı imiş.Şu an ben Test sürümünü kullanıyorum.

Sürüm beta olmasına rağmen dün akşam Manjaro nın son sürümünü masaüstü bilgisayarıma kurdum. Bana çok hantal ve donanım kaynaklarını çok zorladığını gördüm. Daha sonra Alpha sürümünü kurdum çok bariz farkı hissettim. Dağıtım linuxler de http://distrowatch.com/ sitesine göre 3. sırada yer alıyor. 1. sırada yer alan Mint tende daha kararlı ve hızlı olduğunu hissettim. Bu gösteriyor ki, PARDUS sistemi hak ettiği yerde değil.

Ben şimdi şunu merak ediyorum.Bu Test sürümünde bizim bilmediğimiz sizin bildiğiniz çok fazla kısıtlama var mı? Ayrıca Kararlı sürümünün yayımlanacağı tarih belli mi? Bilgi verirseniz sevinirim.

Evet.
Pardusun xfce sürümünün hızına hayranım. 3-5 saniyede açılıyor.

Hızdan şikayeti olan herkesin derdine deva.

Selam ederim.

1 Beğeni