Windows Uygulamasını Pardus'ta nasıl Çalıştırırım

Windows uygulamaları kodluyorum. Kodladığım uygulamaların Pardus’ta da çalışmasını istiyorum.Nasıl yapabilirim? Wine gibi programlarla değilde direk Pardus uygulaması gibi.

c, c++, java, python gibi dillerde yazabilirsiniz

1 Beğeni

Cagri Kardesim. Sen hangi dilde yazdinki o programlari??

Visual Basic dili ile kodladım.

Visual Basic dilini Linux üzerinde calisdirman mümkün oldugunu sanmiyorum. Cünkü Visual Basic icin Net. sürümünü yüklemen gerekiyor. Bunun icin sadece Windows´da mümkün. Fakat Java, C++ ve Python dillerini biliyorsan bunlari Pardusda calistirabilirsin… Virtual Basic´ den haric hangi dilibiliyorsun?

Python ve ruby öğreniyorum.

Platform bağımsız uygulama geliştirmek istiyorsanız ;

  • C/C++
  • Java
  • Python

dillerini kullanarak uygulamanızı geliştirebilirsiniz. Geliştirmiş olduğunuz bu yazılımları Windows/MacOS/Linux işletim sistemlerinde çalıştırabilirsiniz.

2 Beğeni

exe dosyalarını pardusta çalıştırmam mümkün mü ?

yardımcı olabilirmisiniz.

Tabiki mümkün. Wine for linux diye bir yazilim var onunla .exe .msi dosyalarini calistira bilirsn. Epey oldu en son denedigim onun icn pek güncellenmis deil bilgim. En son denedigimde .exe dosyalarini aciyordu fakat yükleyemiyordu belki güncellendi…

https://www.winehq.org/download

Wine sayesinde Microsoft uygulamalarını kurabilir çalıştırabilirsiniz. .Net konusunda çözüm bulunmaktadır wine kurulumu yapıldığında size dotnet eklentisi yükleme seçeneğini sunacaktır veya çalıştırmak istediğiniz uygulama dotnet gerektiriyorsa yine sizi yükleme konusunda yönlendirecek ve sizin için sorunsuzca gerçekleştirecektir. Bunları yapabilirsiniz sorun yaşarsınız yardımcı olabiliriz. Fakat linux için yazılım geliştirebilirseniz en azından platform bağımsız olabilecek yazılımlar bizler için daha iyi olacaktır başarılar diliyorum.
İlgili destek sayfası Wine Kurulumu Nasıl? - Alternatifler - Pardus Forumları - TÜBİTAK ULAKBİM

1 Beğeni

Teşekkür ederim çok işime yaradı

python’u nasıl kurabiliriz konsole araclığıyla arkadaşlar yardımcı olur musunuz…
teşekkürler…

Selam Mustafa kardes. Umarim istedigini yapabildin :slight_smile:

Python IDLE yimi yoksa sadece sürümünümü yüklemek istiyorsun?

Pek ezbere bilmiyorum fakat arastira bilirim. SOrun yok yani…

1 Beğeni

siz araştırırsanız çok müteşekkir oluruz…

python için bilmiyorum fakat “C” için söyleyeyim. Her hangi bir not defterinde* kodunu yazıyorsun. konsoldan derleme işlemini yapıyorsun. Kod: gcc dosyaadi.c -o cikisdosyasi
Öyle sanıyorum ki python için de öyledir. Öyle olmama ihtimali de var tabi. İnternete yazarsan tonla bilgi bulabilirsin.

Dipnot

*Yazarken nerede yazman önemli değil, fakat renklendirme, otomatik doldurma için özelleştirilmiş editörler kullanılabilir. Örn: Atom, Sublime Text

1 Beğeni