Uygulamaların otomatik güncelleştirme yapması

Web browserler sık sık güvenlik ve çeşitli sebeblerle güncelleniyorlar.
Windows dan Pardus’a geçişte zorlandığım noktalardan biri de uygulamaların otomatik güncellemeleri. Pardus da Firefox, Chromium ve benzeri uygulamalar, windows gibi kendisini otomatik olarak güncelleyemiyor ya da örneğin firefox içinden güncelle deseniz bile güncelleme yapamıyor.
Firefox ve diğer uygulamaların kendi içerisinden otomatik olarak güncelleştirmesini nasıl sağlarız? Örneğin firefox’u açtım ve menüden gerekli yere tıklayarak güncelleme yapmak istedim şeklinde…

Selamlar / Saygılar

Debian Firefoxu depolarına aldı, artık konsoldan apt-get update ve apt-get upgrade aldığında firefox otomatik güncelleyecektir.3rdParty uygulamaların ya depo adresleri /etc/apt/sources.list.d altında(Google Chrome’un olduğu gibi) olmalı yada elle her defasında indirilerek kurulum yapılmalı.

Firefox güncelleme hatası verirse: Kapatın sudo firefox ile konsoldan açın. Artık güncelleyecektir.

merhaba

başlangıç uygulamaları kısmına

apt-get upgrade -y firefox-esr

ve

apt-get upgrade -y chromium

komutlarını eklerseniz bilgisayarınız her açıldıgında komutlar çalışır depolarda güncel paket varsa yükseltme yapar.

Çok teşekkür ederim alakanız ve cevaplarınız için. O zaman yeni başlayanlara da ışık tutması açısından öncelikle şunu anlıyorum ki Pardus da bir uygulamanın güncelleme yapması ve alması paket depolarında güncelleme olursa mümkün oluyor yani uygulamanın yapımcısı kendi serverinden güncelleme yayımlasa bile bu güncelleme paket depolarına girilirse ve paket depolarından yayımlanırsa mümkün oluyor doğru mu efendim? Verilen cevapları da bu bağlamda düşünmek gerekiyor sanıyorum.
Bunu dışında güncelleme istenirse o zaman uygulamanın sitesinden güncel sürümü indirip manuel güncelleme gerekir diye anlıyorum ben bunu…
Daha fazlası varsa üstadlar lütfen ekleyiniz.
Tekrar çok teşekkür ediyorum.
Selamlar / Saygılar

$ sudo firefox
Komutunu girmek suretiyle depolarda olmasa bile firefoxun yeni versiyonu çıktıysa güncelleme yapabiliyor. Her uygulama için vaziyet aynı olmayabilir.

İkincisi, her uygulamanın depo haricinde güncellenmesi güvenli de olmayabilir.

Tercih sizin.

Konsoldan sudo firefox yada sudo chromium komutlarıyla uygulamaları çalıştıramıyorum…

Alt+F2 bas
Açılan kutuya

kdesu firefox

yada

kdesudo firefox

yaz ve ENTER’e bas
root parolası girdiğinde açılacaktır.