Pardus'u Nereye Kurmalıyım?

Arkadaşlar ben Pardus’u kurdum ama arkadaşım da kuracakmış. Ama onun bilgisayarı şuan Windows 7 ve açılışta Windows ve Pardus diye sorsun. Yani bilgisayar açılırken Windows’u da seçebilmek istiyor bu yüzden ne yapmalı?

Windows ortamında Pardus yüklemek istediği bir disk bölümü oluşturarak (örn; C sürücüsü var ise bir D oluşturabilir, C-D var ise D’ye kurulum yapmak ister ise D sürücüsündeki dosyalarının yedeklerini bir diske yada C’ye alabilir yada E sürücüsü oluşturabilir -20gb alan yeterli olacaktır) Pardus indirerek tercih ettiği bir medyaya DVD/USB Bellek sürücüye kalıp dosyasını yazdırabilir. Açılışı bu medya ile yapıp windows ortamında oluşturduğu disk bölümüne Pardus kurulumunu gerçekleştirebilir.
!!! Kurulum işleminden sonra tüm işletim sistemleri Grub ekranında görünmez ise, grub-customizer yükleyerek ve grub-customizer programını çalıştırarak (Uygulamalar - Ayarlar) Yapılandırma listesinde sistemlerin sırasını ayarlanmlı, Genel ayarlar sekmesinde açılış gecikmesini ayarlanmalı ve isletim sistemlerinin görünmesini sağlayan Menüyü göster seçeneğini seçmelidir, kaydet butonu ile yapılan değişiklikler kaydedilmelidir.

1 Beğeni