Pardus'a yeni başlıyorum

Merhaba sevgili Pardus dünyası.
Amacım Pardus’u öğrenip, test edip kendimi geliştirdikten sonra Sağlık camiasında kullanımı için çabalamak.Milli işletim sistemimizin Ulusal sağlık camiasında kullanılması gerekiyor.Teknolojide dışa bağımlılığımızın sona ermesi bilgi birikiminin artması bunlar ancak Pardus ile yaşanarak öğrenilir. Ayrıca dış dünyanın teknolojik sömürüsüne direnip mücadele etmemiz ve paralarımızın dışarıya akmasını önlememiz gerekiyor. Son on yılda kendi yazılımı ios ile teknoloji satarak zirveye oturmuş ve on yıl önce batma noktasına gelen Apple şirketinin kasasında, bugün 200 milyar dolar para birikmiştir.
Forum sitenizi incelerken şunu gördüm. Yeni başlayanlar için ekran görüntülü bir eğitim bulunmamaktadır.Yeni açmış olduğum forum başlığında temel konuların toplanması ve düzen oluşturması gerekiyor.Sanki Pardu’un el kitabı gibi.İstiyorum ki hiç bilgisayar kullanmasını bilmeyen bir kişinin bu açtığım forumu okuyup kendini geliştirerek teknoloji kurdu haline gelmesi hiç de fena olmazdı. Pardus ekibi ve kullanıcıların bu bölüme ilgi gösterip konuları hiç bilgisayar bilmeyen birine anlatır gibi daha çok ekran görüntülü olarak anlatmalarını istiyorum.Bende öğrendikçe bu bölümü daha düzenli hale getirmek için çabalayacağım.Desteğinizi bekliyor ve Bismillah diyerek ilk önce Pardus’u bilgisayarımıza kurulumunu yapalım. Sağlıcakla kalın.

6 Beğeni




























1 Beğeni

Mükemmel olmak için başlamak gerekiyor.

Ben de yükleyip denemek istiyorum ama terimler vs çok yabancı geliyor.
iso to usb ile fat32 olacak şekilde usb belleğe yazdırdım pardus dosyasını.
D kısmında 50 gb lık bir alan açtım. Adını Z yaptım.
Şimdi bios kısmına girip usb ile başlatma kısmını nerden seçeceğim tam bilmiyorum.
Bir de pardus yüklenince açılışta istersem windows ile başlatabilecek miyim?

Bende Pardus a yeni geçenlerdenim kurulum sürecinde bir çok sorun yaşadım ancak hepsini yaparak aştım. Foruma bakarsanız görebilirsiniz öncelikle foruma bakın sorunu çözemezseniz yazın fedakar arkadaşlar forumda mevcut kısa sürede cevap veriyorlar. Kurulum aşamasında Bazı Bios lar sıkıntı çıkarabiliyor. Ben daire ve evimdeki bilgisayara kurabildim. Ama laptopa kuramadım. Olmayınca kamu kurum sürümünü kurdum onu kullanıyorum. Şunu belirteyim İSO dosyasını flash belleğe rufus programı ile DD yansıması olarak yazdırmalısınız. Açılışta kur seçeneğini kullanırsanız hata verme olasılığı azalıyor. Diğer seçeneklerde ben sıkıntı yaşadım en son bu seçenek ile kurdum.

1 Beğeni