Pardus Onyedi RC Test

Arkadaşlar konu doğru yerde mi bilmiyorum ama açtım işte. Neyse ne ben konuya geçeyim. Sizlere zahmet Pardus Onyedi RC sürümünü test edin. Herkes alpha sürümünü kullanıyor. Bir tek benim mi haberim var anlamadım ki. Yalnız harika olmuş gerçekten. Ekibi gerçekten tebrik ediyorum. Kurulumdan açılışa kadar herşey harika. Tabi bazı sıkıntılar var şimdi onları yazıp buradan çözüm için bilgi bekliyor olacağım.
1- Açılışta ‘edit’ ile grub ekranında NOMODESET yazmadan açılmıyor. Çözümü nedir?
2- Samba ile ağ yazıcısına bağlanıp çalıştırdığım Pardus 5 sürümünden eksiği nedir ki Samba hata veriyor.
“CUPS işleyişi sırasında bir hata meydana geldi: ‘client-error-not-possible’.”. bu hatanın sebebi nedir çözümü nedir?
3- Ayrı bir sürüm olarak KDE çıkacak mı diyeceğim ama mutlaka çıkacaktır fakat XFCE de gerçekten çok başarılı olmuş KDE’yi aratmıyor. Bu sebepten kullanmaya çalışıyorum fakat XFCE’nin panel üzerinde simge görünümü olmaz mı? Olursa çok güzel olur.(Bu arada umarım yeni KDE, 5 Plasma sürümü ile gelir. Yoksa bunca emeğe yazık olur.)

Şimdilik sorularım bunlar.
Ha bu arada sadece sorunlardan bahsettim. Biraz da özelliklerini söyleyeyim sonuçta test başlığı burası.
Linux çekirdek sürümü 4.9 bence yapılması gerekmekteydi ve harika olmuş. Donanım desteği de böylece çok ileri seviyelere ilerlemiş oldu. Stabil olarak şu anda mesela Linux Mint 4.4 kullanmakta. 4.9 stabil çekirdek çok ileri seviye olmuş oluyor.
Wifi konusunda daha kurulumda sürücü falan istemeden ağı bulup şifre istedi. Bence çok güzel olmuş. Bu arada ben şunu da belirtmek isterim.Kurulum ekranında standart bir yapı var. Bence Pardus bu konuda daha hızlı ve etkili bir kurulum vaad edebilmek için şunu yapmalı. İlk etapta bir kullanıcı adı pc adı dil ve bölge seçimi yapılmalı. Bunlar yapıldı mı? Evet o zaman ileri. İkinci adım yüklenecek sürücüyü ayarlama seçme ve formatlama. İşlem biter bitmez de ayarlarla alakalı olmayan dosyalar otomatik kopyalanmaya başlanmalı. Diğer ağ ve donanım ayarları devam etmeli. Ağa bağlanma ve network kontrolünden sonra bir adet ekranla 3. parti yazılımlardan küçük bir liste ile kullanıcı daha kurulum aşamasında bir kaç uygulamayı kurulu olarak alabilmeli. Bu da Pardus kurulumu için zaman kazandırır. Kullanıcı bunları seçti bitti. İlerledi. En sona geldi. Kullanıcı oluşturuluyor. Kayıt ediliyor vs. vs. Yeni uygulamalar indiriliyor. Yükleniyor. Pat bitti. Neden? çünkü dosyalar adam ayarlarla oyalanırken kopyalandı. Bu yapılabilirse çok iyi olur. Şimdiden geliştiricilerin emeklerine sağlık. Diyeceklerim bu kadar kullanmaya çalışıyorum. eksikleri falan mutlaka olacak. Bu sonuçta bir sürüm değil. Sürüm adayı! Sürümde bu sıkıntıları çözsünler diye buraya yazıyoruz.

1 Beğeni

Nereden yukleniyor ana sayfadaki XFCE mi?

http://indir.pardus.org.tr/ISO/Old/Pardus-17.0-amd64.iso

Allah razı olsun hocam

Merhaba Cüneyt Bey Pardus 17 RC sürümünü İndirdim kurdum önceden beri yaşadığım wifi sorunu devam ediyor
RTL8187 Wireless kablosuz ağlari görüyor bağlanamıyor
lütfen yardımcı olurmusunuz

1 Beğeni

Bu site yardımcı olabilir;
https://wiki.debian.org/rtl818x

1 Beğeni

Merhaba;
“Bağlantıları Düzenle” deyip, oradan ilgili kablosuz bağlantıyı seçip şifreyi oraya tekrar girseniz. Bazen Ağ Programı nedense kablosuzun üzerine tıklayıp şifre girince bir türlü bağlanamayabiliyor. Dün iki tane kurulum yaptım ikisinde de aynı sorun çıktı. “Bağlantıları Düzenle” kısmından yapabildim.

Selamlar.

Merhaba Cevap için teşekkürler ne yazık ki yüklemeyi Başaramadım
bu sorunu sadece ben mi yaşıyorum geliştiriciler buna bir el atması lazım RTL8187 Wireless kablosuz ağlari görüyor bağlanamıyor

Merhaba Hocam Pardus 17 için Forumda özel bir başlık açılacak yakın bir zamanda herkesin hızla testleri yapıp geri dönüşlerde bulunması bizler için çok önemli, taşın altına elini erkenden koyan herkese şimdiden teşekkürler.

1 Beğeni

Farklı markalarda üç wifi usb adaptör denedim.üçüde ağları görüyor ama bağlanamıyor.

Hocam wireless router yada router yoksa modeminizi resetleyip dener misiniz? Söylediğiniz şey pek mantıklı değil. Bir de wireless ayarlarınızı kontrol edin. Gerekirse yeni basit bir şifre verip deneyin. Yani gerçekten çok garip bir durum.

Kurulumda wifi şifresi isteyip bağlanıyor ama kurulduktan sonra kablosuz ağları görmüyor.

Kurulumda kablosuz bağlantı ayarlamaya gerek yok kurduktan sonra da ayarlanıyor,hem de hiç sorun olmuyor.

Pardus kurumsal kablosuz ağları açıyor.Ama 2017 rc açmıyor.

Hocam ben şu anda RC kullanıyorum. RC de açıyor herhangi bir problem yaşamadım kurulumda.