Pardus kurumsal çkys

slm arkadaşlar ben pardus kurumsal kulanıyorum ve çkys yi kurmam gerekiyor java yüklü ayrlarınıda yaptım fakat mozila güncel olmadığı için açmıyor ne yapmalıyım rica etsem yardımcı olurmusunuz ???

Firefox versiyonunuz kaç acaba? Firefox da Menüden - Eklentiler - Yan Uygulamalarda Java ile ilgili bir eklenti varmı? Varsa versiyon numarası kaç?

Pardus Alpha sürümünü kullanıyorum.ÇKYS sistemine girmeyi denedim bende giremedim. Java Applet devreye girmiyor. Mozilla ve Chrome’un son sürümü yüklü, her ikisinde de denedim girmiyor. Girilebilecek imkanın sağlanması iyi olacaktır. Konuyu bende takibe aldım. Çözülürse seviniriz.

Kurulu olan java sürümünü kaldırın.
Java jre-7u80 olan sürümü kurun.
Javanın control panelinden güvenliği mediuma düşürün.
Güvenilir site olarak girmek istediğiniz siteyi ekleyin.
firefoxu yeniden başlatın.

Synaptic Paket Yöneticisinde güncel java yok mu? Hangisini yüklemek lazım.

google arama motoruna java 7 download yazıp ilk gelen linkten 7u80 olan sürüm
güncel javada güvenlik ayarı medium yok.

yüklü olan javayı kaldırdıktan sonra:

Download yaptığınız dizinde f4 ile uçbirim açıp aşağıdaki komutları uygulayınız;
sudo apt-get install java-package

make-jpkg jre-7u80-linux-x64.tar.gz (dosya ismi örnek olarak verilmiştir - siz indirdiğiniz dosya ismini yazabilirsiniz) (bu işlem uzun sürebiliri sabırlı olunuz) Deb dosyası oluşturuldu ismi şudur diye bir uyarı verecek. Bundan sonra ki adıma geçebilirsiniz.

sudo dpkg -i oracle-java7-jre_7u80_amd64.deb (dosya ismi farklı olabilir)

Not:Kurulu olan tüm java versiyonlarını kaldırın. Tüm javalar kaldırılınca otomatik olarak open java yükleniyor onuda kaldırmamız gerekiyor. daha sonra yukarıdaki anlattığım şekilde deneyebilirmisiniz?

Firefox java ile ilgili eklenti yükleyelim derken pardus forum sitesine giremez hale geldim. Ekran görüntüsünü ekte sunuyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Kusura bakmayın. Mozillayı sıfırlayınca düzeldi. Sağolasınız.

Mozilla versiyon nosu
Mozilla Firefox 46.0.1

52.0 64 bit Oturum açıp senkronizasyon yapınca daha önce gönderdiğim hata ekranı çıkıyor. Eklentiler yüklenince foruma giremiyorum.

eklenti sayfasını atıyorum.Java eklenti kurup kaldırdıktan sonra hata vermeye başladı.

slm abi versiyon
Mozilla Firefox 46.0.1
Java™ Plug-in 11.77.2

OpenH264 Video Çözücü (sağlayan: Cisco Systems, Inc.)

Kurulu olan tüm java versiyonlarını kaldırın. Tüm javalar kaldırılınca otomatik olarak open java yükleniyor onuda kaldırmamız gerekiyor. daha sonra yukarıdaki anlattığım şekilde deneyebilirmisiniz?

teşekkürler düzeldi. Adres çubuğuna “about:config” yazarak java pluginlerini sıfırladım.

Merhabalar.
Pardus KDE 5.1 (64-bit) Sürümünü kurdum, sonra yaklaşık 73 adet güncellemeyi de kurdu.
Elektronik imza ve çkys de java sorunu yaşıyorum.
ÇKYS açılırken icedTea açılırken Errror veriyor, ebys de elektronik imza ile giriş yapılırken de pin kodunu girince aşağıdaki hatayı veriyor.
Linux ile yeni tanışan birisi olarak yazıyorum. Sorunun çözümü hakkında yardımlarınızı rica ediyorum.

Pardus’u yaygınlaştırmak istiyorsak okullarda kullanımı arttırmalıyız. Bunu sağlamak için de zorunlu hale getirmeliyiz yoksa gönüllü olarak kullananlar bir elin parmaklarını geçmeyecek gibi görünüyor. Yeni sürümde mutlaka ama mutlaka e-imza araçları Pardus içinde kullanıma hazır halde sunulmalı. Kullanıcılar rahat ettirilmeli ki yaygınlaşsın.

Merhaba arkadaşlar.
Son iki haftada belki 20 kez pardus, ubuntu ve mebis sürümlerini sürekli kurdum kaldırdım. Her birisinden farklı farklı tecrübelerim oldu.
Yukarıdaki mesajımada da sorunu çözme amaçlı bir cevap gelmedi.
Bugünki uğraşımda tekrar pardusu kurdum. Oracle 8u131 sürüm javayı kurdum. ÇKYS, TSİM ve EBYS (kullanıcı adı ile giriş) bir sorun görmedim. E-Devlet’e elektronik imza ile de giriş yapabildim.
Lakin ebys de elektronik imzayı çalıştıramadım.
EBYS de elektronik imza kullanımı ile ilgili bir prosedür yayınlasanız veya zamanı ve imkanı olan arkadaşlar uzaktan erişim ile yardım ederlermi?

“icedtea-7-jre-jamvm icedtea-7-plugin” bu paketleri yükledikten sonra mozilla geçmişini silip dener misiniz.

Haklısınız Nisan ayından beri MEB DYS Paketinin PARDUS için yapılmasını bekliyorum.Pardus ilgililerine e posta ile bile yazdım.Bir MEB çalışanı DYS yi ARACHMAN’A taşıyarak MEBİS’i bir ayda çıkarıp 3 Mayısta ücretsiz indirmeye sunablilyor,fakat Devlet destekli Pardus MEB DYS paketi Kurulmuş hiç bir ayar gerektirmeyen Özelleştirilmiş bir MEB PARDUS ortaya koyamıyor.Tek kişilik dağıtımların bile bir hata takip sayfası var.Eleştirileri dikkate alarak şikayet konusu eksiklikleri tamamlıyor.Bir snraki sürümü çıkarıyor.Pardus geliştiricileri ise sesimizi duymuyor.Bana göre PARDUS ana isou esas alınarak kurumların özel kullandığı programların ilave edildiği Özelleştirilmiş PARDUS sürümleri çıkmalıdır.

Teşekkürler arkadaşım.
Hata ekranı ektedir.