Pardus Kurulumu

Merhaba ben pardus xfce’yi indirip iso dosyasını iso to usb programı ile flash diske yazdırdım ama kuruluma geçemiyorum.Kurulum için adımlar nelerdir yani .exe gibi kurluma nasıl geçerim?

rufus adlı programla usb ye yazdırabilirsiniz.
iSO dosyasını seçtikten sonra
Yazma yöntemi (idi galiba) iSO değil DD seçiniz.
Bilgisayarınızın USB den açılmasını sağlayınız

USB den canlı sistem açıldığında masaüstündeki kurulum yönergelerini izleyerek kurulumunuzu tamamlayınız.

1 Beğeni

Hocam ben Usb değil, direk DVD’ye kopyaladım ve fiziki diske kurmak istiyorum; fakat kurulum başlangıç ekranında ilk safhada enter’a bastığımda ekranın üst kısmında dikey kısa çizgiler çıkıyor ve o şekilde bekliyor. Acaba çok uzun süre mi beklemem gerekiyor, ya da bir yerlerde hata yapmış olabilme ihtimalim var mıdır? yardımcı olabilir misiniz?

İşleminizi aşağıdaki gibi yaptıysanız; donanımsal yada kullandığınız medya ile ilgili bir problem olabilir, DVD sürücüden canlı sistemi açma ve yükleme işlemi USB bellektekine göre uzun sürmektedir.

“Ashampoo, Nero gibi programlarla Disk imajı oluştur/yak, Kalıp dosyasını CD/DVDye yak seçenekleri ile indirdiğiniz iso kalıp dosyasını yakabilirsiniz. Windows 7 ve üzeri kullanıyorsanız dosya üzerinde farenizin sağ tuşuna basarak Disk yansımasını yaz seçerek boş bir DVD’ye yazdırabilirsiniz.”

hocam dediğiniz şekilde yazdırmıştım DVD’ye. ama ilk kurulum ara yüzü geldiğinde çok uzun süre bekliyor hatta o ekranda kalıyor ok dediğim anda

aynı sorun bende de var, direkt cd üzerinden kurulumu yokmu bunun ? acaba 17 demi sıkıntı var ?