Pardus kuracağım siz hangi sürümü önerirsiniz?

Başlıktada belirttiğim gibi 0 dan pardus kullanmaya başlayacağım hangi sürümü önerirsiniz topluluk sürümünün daha çok ev kullanıcılarına yönelik oldugunu soylediler hem canlı destek hizmetide guzel. Bilgisayar müh. öğrencisiyim sizlerinde önerisini alabilir miyim??

evet. topluluk sürümü son kullanıcıya daha çok yatkın ancak gerekli desteği görmediği için sürüm güncellemesi biraz yavaş oluyor. ilerleyen zamanlarda çok daha iyi olur inşAllah.

Peki ana sayfadaki kde ve xfce sürümleri hakkındaki düşüncelerinizi alabilir miyim onlardan birini kullansam peki sıkıntı olur mu

görsellik istiyorsanız kde kurulumunu öneririm. Güzel ve işlevsel birçok tema var.
hız istiyorsanız XFCE ve LKDE kurulumu düşünebilirsiniz. Sistemi kurduktan sonra da bu sistemleri değiştirebilir hatta birbirleri arasında geçiş yapabilirsiniz.

Daha kolay kullanım için KDE öneriyorum. Donanımınız yeterli değilse ve daha basit bir arayüz isterseniz xfce kullanabilirsiniz.

Forumda “hangi” kelimesini arttığımda pardusun hangi surumunu kullanmaliyim sorusu ile ilgili birkaç konu başlığı çıkıyor. Verilen cevaplardan kde ile Xfce arasındaki fark az çok anlaşılıyor
Benim sorum şu, kullanım olarak ETAB surumune en yakın olan hangisidir acaba? KDE mi XFCE mi yoksa yeni Pardus 17 mi?
Teşekkür ederim

Hocam ETAP benzeri istiyorsan birazcık sabret Pardus 17.1 geliyor. DDE sürümü. Yani ne Xfce ne de KDE etapla hiç alakası olmayan arayüzler bence. Görsellikleri çok farklı. Umarım DDE hak ettiği yeri bulur. Çok yakında sürümü yayında olur.

DDE hakkında bir not; DDE arayüzünün daha çok son kullanıcıya hitap edeceği ve bir konuda “gidişata göre resmi destek verilecek ve yayıma alınacaktır.” ifadesi kullanılmıştır.

Cüneyt hocam bence o kadar hazırlanmış bir sürüm yarım kalmaz diye düşünüyorum. Ayrıca son kullanıcı için 32 bit desteği olmadan da büyük eksiklik olur. Bunu da hallederlerse bence DDE taraftarları da mutlaka olacaktır. Umarım başarılı olur.

Gelişmeleri göreceğiz bakalım. 32bit için ise sizin sözünüzle şöyle diyeyim, artık kimse 2002’den kalma PC kullanmıyor.

DDE sürümünü suan kullanıyorum gayet başarılı ve sade olması çok güzel ama i5 işlemci 10 gb ram SSD hard disk ile kilitlenme yasadım reset ile baştan başladım nvidia ekran kartımda görünmüyor deepin app store, synaptic ve pisi de kurulu değil sebebini anlamadım bunlarla alakalı bir çalışma olursa cok muhteşem bir yapı ortaya çıkar

Artık pisi kullanılmıyor debian tabanlı .deb uzantılı dosyalar kullanılıyor. Paketler uygulaması da app store yerine bulunuyor.

peki okullarda idarecilerimizin kullandığı bilgisayarlara şu anda hangisini yüklemeliyiz arkadaşlar? Güvenli Kamu xfce mi yoksa pardus kurumsal 5 mi?

Pardus 17.0. Diğerleri artık çok eski teknoloji. Çekirdek sürümleri tarihe karıştı. Pardus 17.0 taze kan ve dinamik. Sürekli de geliştiriliyor güncellemeler geliyor. Zaten kurduğunuz zaman hiç bir Pardus’a benzemediğini fark edeceksiniz. Bu başka bişey. Eğlenceli heyecan verici. Kullanmaktan araştırmaktan kurcalamaktan zevk alacağınız bir işletim sistemi dağıtımı. Kesinlikle 17.0 sürümünden şaşmayın derim.

merhaba hocam, pardus 17 kurdum. kendim kullanıyorum. ancak MEB-DYS döküman sisteminde bazı sorunlar yaşadım. o yüzden bazı makinalara güvenli kamu sürümünü kurdum.

Hayırlı olsun. Problemlerinizi konu açmadan evvel forumun arama özelliği ile ararsanız bulursunuz bulamazsanız bizler de konu açarsanız elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız. Bende halen aşamadığım problemlerle boğuşuyorum. Bunun için var forum sonuçta. Herkes birbirine yardımcı olsun diye. Umarım işinizi halledebilirsiniz.