Pardus Açık Kaynak Kodlu Ama Bu İle Neler Yapılabilir?

Pardus açık kaynak kodlu tamam buraya kadar sıkıntı yok açık kaynak kodun anlamınıda.biliyorum ama ne yapılacağını veya nasıl yapılacağını bilmiyorum. Örneğin bu açık kaynak kod sayesinde neler yapılabilir? Örnek verir misiniz ve nasıl yapılacağını açıklayabilir misiniz?
Allah razı olsun

1 Beğeni

Bu senin ufkunla ilgili bir şey windowsda be yapabiliyorsan bence linux sistemlerinde de bunları yapabilirsin. Bir uygulama yazıp bunu yetkililere gönderebilirsin mesela.Saygılarımla

1 Beğeni

Merhaba;
Bir kaç adedi şöyle olabilir:

Açık kaynak kodlu yazılımın avantajları

Açık kaynak kodlu yazılımların faydaları, sadece programcılara dokunmaz. İşte açık kaynak kodlu yazılımın faydalarından bazıları.

Açık kaynak kodlu yazılımlar, programcı topluluğunun gelişimini sağlar. Bu sayede eğitime, ilham almaya yardımcı olur.
Açık kaynak kodlu yazılımlarda örneğin bir açık bulunduğunda, onunla ilgilenen çok daha fazla kişi olduğundan çok daha çabuk kapatılabilir. Kapalı kaynak kodlu yazılımlarda ise uzun bir süre beklemeniz gerekebilir.
Yazılımların farklı çeşitlerinin ortaya çıkmasını sağlar. Örneğin Mozilla Firefox, Chromium ve Linux’dan türeyen birçok yazılım var.
Yazılım geliştiricisinin PC’nizde şüpheli işler çevirmediğinden emin olmanızı sağlar. Kaynak kodu kapalı bir yazılımın yaptığını iddia ettiği şeyleri gerçekten güvenilir yoldan yaptığını anlamanın çok fazla yolu olmayabilir.

Selamlar.

2 Beğeni

Açık kaynak kodunun ne etkisi var o zaman?

1 Beğeni

Açık kaynak kodlu yazılımlara teşfik edilmemizin nedeni aslında bu windows lisanslarına ödediğimiz para, ülkemizin gelirinden daha fazla. İşte burada bizim cebimizden daha az para çıkması gerekli. Windows senin benim gibi adamların çok basit bir şekilde yapabileceği programlardan para alıyor. Bir nevi bunlar soygun oluyor. Sen şimdi diyeceksin ben para vermiyorumki windowsa. Fakat senin benim paramla devlet dairelerine windows kurulu pc ler için para ödeniyor. Hatta gidiyor word içinde ayrı bir para ödüyoruz. Bunları düşünürsek her devlet dairesine ve herkese bir lisans parası , çok büyük mevlelara çıkıyor rakamlar. word ve excelin aynısı library ofis farkı var mı hayır. Normal bir memurun yapacağı temel şeyler zaten var. Bilmem anlatabildim mi?? ayrıca

https://twitter.com/nyucel

bu hocamızı bir araştır derim. Olayı benden daha iyi bilir. Ona mesaj atarak sorarsan sana güzel bir açıklama verecektir eminim. Saygılarımla hayırlı çalışmalar.

Allah razı olsun hocam…

1 Beğeni