LibreOffice Açılmıyor

Duruduk yere LİbreOffice açılmamaya başladı. Açılacakmış gibi panelde dönüp dönüp duruyro ama sonra açılmıyor. Tüm paketi kaldırdırm. Konsoldan roota girip yeniden kurdum. Ama nafile Pardusu zaten zor kurdum sadece LİbreOffice düzeltsem diyorumi yardım edilirse sevinirim… Teşekkürler

Pardus 64 bit (Kurumsal 5, XFCE için) LibreOffice Taze Sürüm | LibreOffice Özgür Ofis Yazılımı - LibreOffice Özgür Ofis Yazılımı linkindeki dosyası indirin. Sıkıştırılmış dosyayı açın. Deb dizinine girin. F4 tuşuna basarak konsolu aktif hale getirin. “sudo dpkg -i *.deb” (tırnak işaretleri olmadan) komutunu çalıştırın ve güncel LibreOffice kurup deneyiniz.

1 Beğeni

Pardus’u deneyim dedim ama anlayacağım anam ağlayacak … Windows’da paket iner ve hemen kurulur bunu benim gibi kazmalara kuracak bir sistem lazım… Lütfen kusura bakmayın ama deb dizini yok ki kök dizinde baktım yok öyle bir dizin paketi çıkartım indirmeler dizinine içine baktım orada da deb dizini yok. Pardus’ta deb dizini olurturma diye arattim anlatilanlari anlayamadım … çıkartılan paket içindeki Readme yi okudun klasörün adını değiştirin flan diyor. Bu iş bize göre değil mi acaba Windows da bunu bildiginden benim gibi kazmalara göre işletim sistemi yapıyor. .

Sorunlar çözüldü rpm uzantılı dosyaları deb haline çevirdim (forumdan okuyarak ) sonra kuruldu ure ve uno-libs3 dosyaları yokmuş onu da synaptic paket yöneticisinden kurdum zaten kendi işaretlenmiş libreoffice sorunsuz çalışıyor. Ama şu rpm ve deb uzantilarinin farkını öğrenmem çok önemliydi sağolsun forum .

Bu sefer rpm dosyalarını indirip kurmuşsunuz, bir dahaki sefere LibreOffice indirme sayfasında (deb) dosyalarını indirip kurarsanız rpm’den deb’e dönüştürmeye gerek kalmayacaktır.

İlhan abi hemen pes etme yahu :slight_smile: sonunu çözmüşsün umarım pardus bir uygulama mağazası geliştirip kurmak kaldırmak sorunlarına deva olur.

Haklısın çok alıştık Windowsa zorlanıyorum tabii… Forum sayesinde cozdüm bilginize saglik… Tesekkurler… Bu uygulama nasıl kurulur

Bu uygulama derken libreoffice’i kastediyorsanız eğer ilk mesajınızın altındaki mesajda çözümü vardır.

Benim Lİbreoffice yine göçtü… Pardus’da ofis 2-3 günde bir kurulması mı gerekiyor…?.. Kaldırdım yeniden indirdiğim yerden kurdum ama çalışmıyor… Benim pardus ana çekirdeği mi bozuk acaba… Ne zaman çocuklara ofis lazım olsa çalışmıyor… Yardımm…

Libreoffice’i komple kaldırın. Yüklü paket kalmasın. Yukarıdaki anlattığım gibi deb paketlerinden temiz bir kurulum yapıp deneyiniz.

ilhan abi

uç birimde

sudo apt-get purge -y libreoffice*

sudo apt-get install -y libreoffice

ile kaldırıp yeniden kurarmısın

1 Beğeni

ilhan abi eğer tekrar yükledikten sonra alıştıgımız tabirlerle word excel bulamaz isen menüde libreoffice paketi kurulurken diğer paketleri kurmak için seçmemiş olabilir.

sudo apt-get install libreoffice-writer word
sudo apt-get install libreoffice-calc excel
sudo apt-get install libreoffice-l10n-tr türkçe dil paketi
sudo apt-get install libreoffice-zemberek imla denetimi için

umarım libreoffice çalışır saygılarımla

1 Beğeni

@ilhanakaslan abi ses ver vazmı geçtin yoksa?

Senin o farklı olanı indirdim kurulmaya başladı . O sürüm bana göre değilmiş şimdi ilerliyor