KDE ve GNOME aynı anda yüklemek mümkün mü? (arşiv)

İyi Günler Pardus Sevenler, size kısa bir sorum olacaktı. Ben Pardus alanında daha yeniyim.Yüklemeyi düşünüyorum yalnız bir şey dikkatimi çekti , indirirken gnome mu, xfce mi veya kde mi seçmen gerekiyor. Şimdi ben misal her hangi birini indirsem yüklesem kurulumdan sonra acaba paket deposundan diğerini ayrıyetten yüklemek mümkün mü? Çünkü eskiden Ubuntu kullanırdım ve hatırladığım kadarıyla orda istedigin Arayüzünü sonradan indiripte kullanbiliyordun. İki görüntü arasinda gidip gelebiliordun. Pardus’da da bu mümkünse nasil yapabilirim bunu kısadan anlatabilirseniz cok sevinirim teşekkür ederim.

–Evet KDEyi indirip kurduktan sonra konsoldan “sudo apt-get install gdm3” ile gnome arayüzünü yükleyebilirsin. veya gnome de “sudo apt-get install kdm” ile kde arayüzünü yükleyebilirsin.

Yükleme işlemleri tamamlandıktan sonra Sistemi kapatıp açmak yerine “Çık” ile parola girdiğiniz ana ekrana gelerek menüden istediğiniz arayüzü seçerek giriş yapabilirsiniz.

gnome arayüzünü kurdum ve çalıştırdım. Makineyi yeniden başlattığında siyah ekrana düştüm. Tekrar grafik arayüze geçmem için ne yapmam gerekiyor.

Kurduktan sonra gnome arayüz açıldı mı? Yoksa direkt terminalde mi kaldınız?

Kurduktan sonra çık dedikten sonra açılış ekranı geldi. Gnome masaüstünü seçip şifremi girdikten sonra gnome masa üstüne geçtim. Daha sonra yeniden başlat dedim ve siyah ekrana düştüm.

canlı sistem ile bilgisayarınızı açıp,
Pardus yüklü diskinizde home > kullanıcı dizininize giriniz. F4 ile uçbirim açınız.

sudo nano .dmrc ile açılan editörde “Session=” yanına bilgiayarınızda varsayılan olmasını istediğiniz arayüzü yazınız

kde-plasma
gnome
gnome-classic
xfce gibi (aynı işlemi bilgisayarınızın takılı kaldığı terminalde de uygulayabilirsiniz)

CTRL-O ile yazdıklarınızı dosyaya kaydedip CTRL-X ile editoru kapatınız. Sisteminizi yeniden başlatınız.

sisteminizde yüklü arayüzleri görmek için ls /usr/share/xsessions komutunu uygulayabilir yada görsel arayüzden kök dizin > usr > share > xsessions dizinine girip bakabilirsiniz.