Harici HDD'ye Pardus kurulumu (arşiv)

İyi günler arkadaşlar benim sormak istediğim bir şey vardı. Harici HDD’me Pardus kurmak istiyorum fakat kurduğum işletim sistemini istediğim herhangi bir bilgisayarda kullanabilmek istiyorum. GRUP’u harici HDD üzerine kurup başlangıçta HDD’ye boot edilebilir hale getirmek mümkün müdür?

– Pardusu harici HDD kurup istediğiniz herhangi bir bilgisayarda açmanız mümkün. Pardus DVD veya USB’nizi bilgisayara takın. Sabit diske kurma uygulamasını çalıştırın. Kurulum yeri olarak harici HDD’nizi seçin daha sonra grub kurma ekranında grub’un harici HDD kurulmasını seçin (Grub ekranında HDD isimleri sda,sbd şeklinde yer alır. kurulum
diskinizi seçtiğiniz ekranda harici HDD’nizin sda,sdb gibi isimlerden hangi ismi aldığına dikkat edin.). Bu şekilde kurulum harici HDD’nize yapılacaktır ve istediğiniz bilgisayardan açabilirsiniz. Bu işlem sırası aynı zamanda Pardusu flash diske kurmak içinde kullanılabilir.

Cevaplarınız için çok teşekkürler ben HDD ye kurulum yaparken grup’u Pardusu kurmak istediğim alana kurmaya çalışıyordum. HDD 2 parçaydı dev/sdb1 ve dev/sdb2 olarak görünüyordu Pardusu dev/sdb1’e kurmak istediğimden dolayı grup’u da dev/sdb1’e kurdum fakat grup çalışmadı daha sonra grup’un direk kök kısıma yüklenmesi gerektiğini okudum ve grup’u dev/sdb ye kurunca iş halloldu.

– Güzel fikir ama Pardus kurulu olmayan bilgisayarda grub kurulu olmadığından açılışta biosdan harici harddiski göstermeniz gerekir.

1 Beğeni