Hangi sürüm? hangi portal?

Merhaba Arkadaşlar…
http://www.portal.pardustopluluk.org/indir Burdaki sürümle sizdeki sürüm ne kadar farkı! onlar farklı, siz ayrı mısınız.? tamamem kafam karıştı. yani ben sizdeki sürümü Pardus KDE Sürümü (64-bit) indirdim… sonra yukarda belirttiğim adresde topluluk gibi birşey var. şimdiden teşekkürler…/

Pardus artık üç farklı koldan geliştirilmekte. TÜBİTAK, Pisi Linux ve Pardus Topluluk tarafından.

Detay istersen:

https://tr.wikipedia.org/wiki/Pardus_(i%C5%9Fletim_sistemi)

Es Selamun Aleyküm
Şimdi şöyle anlatalım
Hatam varsa düzeltin
Pardus eskiden saf Linux tabanlıydı. Bu saf Linux üzerine kurulu olan Pardus için uygulamalar geliştirildi: Kaptan vs. . Sonra FATİH Projesi ile dağıtılan Vestel akıllı tahtalara da bu Pardus yüklenecekti. Vestel, akıllı tahtalarda bu Pardus’un çalışamayacağını ama Linux/Debian’nın çalışabileceğini söyledi. Sonra akıllı tahtalara Debian logoları Pardus logolarına çevrilerek yüklendi.(Daha Pisi Linux, Topluluk falan yoktu) Sonra Pardus, artık Debian tabanlı oldu. Ve Debian üzerinden geliştirilmeye başlandı. Sonra Pardus’un Debian tabanına geçilmesine karşı olan kişiler eski (saf Linux tabanlı olan) Pardus’u geliştirmeye devam etti ve artık (eski) Pardus’un ismi Pisi Linux olarak değişti.
Eski saf Linux tabanlı Pardus’un uygulamalarını (Kaptan vs.) Debian tabanlı Pardus’ta da çalışabileceğini düşündüler ve geliştirmeye başladılar, galiba şuan kendileri ayrıyetten geliştirmelerde yapıyorlar ve artık bunada Pardus Topluluk sürümü ortaya çıktı bu da ve galiba Pisi Linux’ta gönüllüler tarafından geliştiriliyor. Şuan ki www.pardus.org.tr ise Tübitak ve birtane daha yer (adı aklıma gelmedi) geliştiriler Linux/Debian tabanlı işletim sistemi ve bunda Kaptan vs. kullanılmıyor ama kendileri bu Pardus için de yeni uygulamalar geliştiriliyor (TÜBİTAK tarafından: engerek, ahtapot vs.).
Eğer eksik kalan, hatam, yanlış yerler bulduysanız lütfen yazın
Allah razı olsun