Give root password for maintenance (or type Control-D to continue):(PARDUS AÇILMIYOR YARDIM LÜTFEN..)

Herkese merhabalar,
yakın bir zamanda (2-3 hafta önce kadar) milli bir yazılım olduğu ve birazda merakımdan dolayı evdeki ASUS K55VD model dizüstü bilgisayarıma Pardus kurumsal 5 sürümünü kurdum, çok kullanışlı buldum ve bunun üzerine günümün 12 saatini geçirdiğim ofis bilgisayarıma da windows 7 + pardus kurumsal 5 sürümünü kurdum ve işlerimi pardus üzerinde halletmeye başladım fakat dün itibari ile dizüstü bilgisayarımdaki pardusta bilgisayarı ilk açtığımda konu başlığında ve aşağıda belirttiğim gibi bir hata veya ne olduğunu bilmediğim birşeyle karşılaşıyorum internette biraz araştırma yaptım fakat ingilizcem yetersiz olduğu için pek bir işe yaramadı umarım konuyu birlikte çözebiliriz :slight_smile:

Pardus dünyasında olduğum için mutluyum :slight_smile: Yaşasın özgürlük :slight_smile:

Give root password for maintenance
(or type Control-D to continue):

Control-D bastığınızde ne oluyor?
Ekran görüntüsü ekleyebilir misiniz?

1 Beğeni

@cuneyt.ulusoy ctrl+d ye basarsa devam etmesi gerekiyor…

control-D bastığımda aynı döngü devam ediyor konuyu açtıktan sonra kendiliğinden düzelmişti fakat şuan yine aynı ayrıca parolamı girdiğimde root@pardus:# olarak kalıyor.
bu arada ekran görüntüsü alamadım bu ekranda fotoğraf çekebildim kusura bakmayın

control-d bastığımda döngü aynı şekilde devam ediyor, konuyu açtıktan sonra düzelmişti fakat şuan aynı durum devam etmekte

Güvenli kipte açmayı denemiştim fakat aynı durumla tekrar karşılaştım, akşam eve döndüğümde güvenli kipi tekrar denerim olmazsa canlı sistemte açıp dediğiniz dosyayı göndereceğim. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Dosyaya /root konumunda ulaşabildim fakat internete bağlanamadığım için dosyayı size aktaramıyorum flash bellekte okumuyor şuan bilgisayar ne yapabilirim? Resim yeterli olurmu

root@pardus:~# ekranında startx komutu çalışıyor mu?

gelişmiş seçenekler güvenli kip deneyiniz…sistem açılırsa yada canlı sistem ile açarak home/kullanıcıadınız dizinindeki .xsession-errors dosyasının içeriğini bilgi@pardus.org.tr yada burada paylaşınız. (dosya gizli dosyadır KDE için dizinde F8 tuşuna basarak, XFCE için Ctrl-H tuşları ile görünür hale getirebilirsiniz.

2 Beğeni

sistem yine anlamadığım bir şekilde açıldı, tekrar kapatım gelişmiş seçeneklerden recovery mode girip startx komutu çalıştırdım ve bu sefer sistemde bağlı olan usb bellek görünüyordu dediğiniz konumdaki dosyayı aldım, dosya ektedir, yardımlarınız için teşekkür ederim.
(Dosya formatı desteklenmediği için .txt formatına dönüştürdüm)
.xsession-errors.txt (96.4 KB)

Cüneyt bey, startx komutu ili sisteme giriş yaptım ancak burdan sonra xsession-errors dosyasını bulamadım nasıl bulabilirim?

Sisteminiz KDE mi XFCE e dosyaya bakarsak KDE ekran görüntünüzde XFCE ???

Sistem açılırken
'Give root password for maintenance ’ diye uyarı veriyor control-d kombinasyonu yaptığımda döngü devam ediyor parola girdiğimde ise, ‘root@pardus:~#’ böyle bir satır açılıyor ve sisteme ulaşamıyorum, ama bazende Böyle bir uyarı vermeden sorunsuz bir şekilde açılıyor sorun tam olarak bundan ibaret

Merhabalar sorun ile ilgili bir çözüm bulamadık ve sorunla yine karşılaşıyorum startx komutu haricinde sisteme ulaşamıyorum, xsessionerrors dosyası konu ekinde var ayrıca bilgi@pardus.org.tr adresine mail olarakta iletmiştim. Yardımlarınızı bekliyorum.

home klasöründe .kde adlı klasörü silerek ayarları sıfırlamayı deneyebilirsin.

rm -rf /home/serkan/.kde/

sudo reboot

Sistemim KDE root@pardus:~# ekranında startx komutu ile girdiğimde XFCE olarak açıldı.

Ali bey öncelikle yardımlarınız için teşekkür ederim, dün akşam denediğimiz komutlar işe yaramamıştı hatırlarsanız (rm -rf /home/serkan/.kde/) yeni önerinizi gün içerisinde deneme fırsatım olmadığı için yine akşam üzeri denedim daha doğrusu denemek için bilgisayarı açtığımda sistem sorunsuz bir şekilde açıldı yinede verdiğiniz komutları denedim arayüz olduğunu fark ettim şuan bir sorun yok, eğer konunun başında cenk beyle aramızdaki konuşmayı okuduysanız aynı durum ara ara kendiliğinden oluyor ve yine kendiğilinden sorun çözülüyor veya yanlış yaptığım bazı şeyler var ve farkına varamıyorum maruz görün yeni kullanıcıyım, aslında şuana kadar baştan temiz bir kurulum yapıp sorunu çözebilirdim fakat eğer sistemsel bir sorun var ise çözülür belki bir katkım olur diye düşündüm anlaşılan o ki öyle bir durum yok zaten internettede konuyla ilgili fazla bir kaynak bulamadım fazla görülen bir durum değil herhalde, yine aynı şeylerle karşılaşırsam temiz bir kurulum yapıp tekrar deneyeceğim, tekrardan yardımlarınız için teşekkür ederim, iyi akşamlar.

1 Beğeni

peki şuan sorunu tam olarak açar mısınız…

ALi bey malesef sonuç aynı

apt install lightdm
yükleme sırasında size hangi görüntü yöneticisini tercih edeceğini soracak muhtemelen lightdm seçerek kurulumu bitirin
sudo reboot