Fux linux (yeni yerli işletim sistemi)

merhaba efendim. dün haber sitelerinde , linux tabanlı yerli bir işletim sisteminin yayınlandığını okudum. hemen indirdim ve kurdum. gerek kurulumu , gerek arayüzü gerek se kullanımı gayet hoşuma gitti. daha önce defalarca pardus kullanmaya çalışan biri olarak , bu işletim sistemi daha kullanışlı buldum.
siitemim şunadır: devlet politikası olarak yola çıkan ve yıllardır pardusu en iyi şekilde yapmaya çalışan arkadaşlar, neden bu kadar kullanışlı yapamıyorlar acaba işletim sistemini? çok mu zor acaba.

cahilliğimi mazur görün ama , ben kablosuz klavyemi pardus işletim sistemine tanıtmak için kod yazmak istemiyorum. hatta hiç bir zaman kod yazmak istemiyorum. (koblosuz klavyeyi örnek vermemin sebebi : aynı bilgisayarda hem pardusu , hem ubuntuyu hem de dün denediğim işletim sistemini yükledim. sadece pardus direk olarak tanımadı). bence insanların kod yazması gerekmemeli. sonuçta hepimiz kod yazabilen , teknik bilgiye sahip kişiler değiliz.
alışılagelmiş bir bilgisayar kültürü var. bu kültür , linux ta da uygulanabiliyormuş. dünkü işletim sisteminde onu gördüm. insanlara daha sempatik gelecek ve bildikleri masaüstü , başlat menüsü, pencere yapısı, ağ bağlantıları,… linuxta da olabiliyormuş.

diğer işletim sistemleri ne kadar güvenlidir bilmiyorum . bu yüzden ben yine de pardusu doya doya kullanmak istiyorum.
uzun süredir bunları yazmayı düşünüyordum. bu güne nasipmiş. saygılarımla.

3 Beğeni

Çok yakında istediklerinize kavuşacaksınız Burhan Bey. Yorum için çok teşekkürler.

2 Beğeni

Burhan bey size katılıyorum. Ubuntu hariç ortalıkta kullanılacak bir linux dağıtımı pek yok. Pardus zaten neredeyse 5 yılda bir çıkacak zaten. Ubuntu 6 ayda bir sürüm çıkarırken, Pardus yıllardır bir tane bile sürüm çıkaramadı.

http://www.fuxproject.org/
hemde SUNUCU VE MASAÜSTÜ SÜRÜMÜYLE BİRLİKTE
http://ftp.cc.uoc.gr/mirrors/linux/milis/iso/
de var 4 Çeşit beta sürümü var.

Arç temelli Türk Çalışması

Debian temelli bir Türk Çalışması

Arkadaşı bir çok konuda haklı görüyorum.
diğer dağıtımlarıda kullanmak açıkcası içime sinmiyor benimde . :slight_smile: bu konuda Ubuntu iyidir ancak hakkındaki haberler malum. ayrıca nasıl bişeyse acayip ram tüketiyor bir süre sonra. tamam sistemimiz yeterli ama bu kadarıda fazla diyorum.
şimdiye kadarki incelememde kullanım kolaylığı ve sorunsuzluğu açısından en güzeli Debian olduğuna karar kıldım. hatta Pardus’ta Debian tabanlı bir işletim sistemi. beni gayet uzun süreli olarak kullanımımda sorun yaşamadım. hem Pardus a uyumluluğu en iyi işletim sistemi. bir kısım alanları görsel anlamda değiştirerek Pardus’ta yani kendini evinde hissedebilirsin. :slight_smile: ben şahsen şimdilik donanımsal uyumsuzluklarla mücadele ediyorum. çıkış yolu bulamazsam yeniden kendimi Debian kısmına atacağım :slight_smile:
Sabırla okuduğunuz için teşekkürler…

debrisRat