Firefox ve flash güncelleme

firefox güncelleme
1-Firefox tarayıcısını indir — Hızlı, gizlilik yanlısı ve ücretsiz — Mozilla’dan adresinden firefoxu indiriniz.
2-açık olan firefoz tarayıcılarını kapatınız.
3-indirdiğiniz dosyanın bulunduğu dizine girip, dosyanın üzerinde sağ tıklayıp - buraya çıkart seçeneğini seçin
4-yeni oluşan firefox dizini üzerinde sağ tıklayarak kopyala seçeneğini seçin
5-ALT+F2 tuşuna basın ve çalıştırma kutusuna “kdesu dolphin”(KDE için) “gksu thunar”(XFCE için) (tırnak işaretleri olmadan) yazıp çalıştır butonuna basın
6-açılan pencerenin adres satırına /opt/ yazıp enter tuşuna basın
7-firefox dizininde sağ tıklayarak sil seçeneğini seçin
8-tekrar sağ tıklayarak yapıştır seçeneğini seçin

flash player güncelleme

4 Beğeni

kaan tesekkurler,bendede reklami atlatama sorunu veriyordu sanki cozde gibi…
kolay gelsin iyi calismalar

Soruyu tam anlamamakla beraber; eklentilerden adblock olarak aratma yapın ve eklentiyi kurun.

Pardus kurumsalda /opt/ dizininde firefox yok.

Eski bir konuyu hortlatmış oluyorum.
Öncelikle teşekkürler.
Pardus KDE Sürümü 5.1 (64-bit) ile beraber kurulu gelen, versiyon numarası 37.0 olan firefox’u 50.0 sürümüne güncellemek istiyorum.
https://ftp.mozilla.org/pub/firefox/releases/50.0/linux-x86_64/en-US/firefox-50.0.tar.bz2 adresinden 50.0 versiyonunu indiriyorum, eski firefox dizinini silmeden dizin adını değiştiriyorum sonra yukarıdaki prosedürü harfiyen yerine getiriyorum. Ama görev çubuğundaki ikonu tıklayınca firefox çalışmıyor. Copy-paste yaptıktan sonra dizin izinleri ile ilgili bir işlem yapmamızmı gerekiyor.
İşlemi tersten yapınca eski dizindeki firefox çalışıyor.

1 Beğeni

Dizine yapıştırdıktan sonra içine girdiğinizde dosyalarımı görüyorsunuz yoksa firefox isimli tek bir dizinmi görüyorsunuz?

1 Beğeni

Kök dizinine bakınız. Ev dizinie tıklayın ve adres çubuğuna “/” (tırnak işaretleri olmadan) işaretini yazın ve enter tuşuna basın.


Firefox dizini yok.

once inen klasoru tardan cikar, calistirdan kdesu dolphin olarak islem yap kok dizinde opt var oraya gir firefox klasorunu sil sonra tardan cikardigin klasoru opt yapistir hepsi bu kadar. :slight_smile: unutma

kdesu dolphin

oalrak islem yapmazsan silme islemine yetkin olmaz kal saglicakla…

1 Beğeni

Firefox dizinini bulamayınca tar dosyalarını program isimli dizine açtım.Masaüstünede kısayol ekledim.Öyle çalıştırıyorum.:slight_smile:

Pardus17 RC kullandığınızı belirtmemişsiniz sorunun kaynağı buradan başlıyor :slight_smile: /usr/lib/ dizini içerisinde firefox-esr olarak geçmektedir. dizini buraya kopyalayarak ismini firefox-esr olarak değiştirerek içerisindeki firefox çalıştırma dosyasının ismini de firefox-esr olrak değiştiriniz. ya da değişiklik yapmadan kısayol oluşturunuz.

2 Beğeni

Teşekkür ederim
İndirdiğim versiyon sorunlu imiş. 51.0 tr versiyonun indirdim aynı tarif ile sorunsuz güncellemiş oldum.
Java ve flash player eklentiside sorunsuz çalışıyor.

Pardus ekibinden kaan bey merhaba ben hiç bilmeyerek pardus kullanmak isteyen yada kullanmaya çalışan birisiyim sizin anlattığınız gibi kaç sefer denedim ama olmadı /opt/ dosyasından olmadı bende yetkili dosyadan girip firefox’u aratarak firefox dosyalarını buldum sonra olabileceğini tahmin ettiğim firefox dosyasının birisine sizin dediğiniz kopyalama işlemini gerçekleştirdim ve oldu çok şaşırmıştım çünki olacağını tahmin bile etmiyordum bu tarz sorunlar çok oluyo forumdan denileni yapıyorum bazen çözülüyo bazen çözülmüyo. güncellemeyi anlattığım yöntemle tamamladım .

1 Beğeni

Kaan Bey yada Cüneyt Bey, Firefox güncellememize gerek var mı? Yani geliştirici ekip güncelleme yayınlamıyor mu? Eğer güncelleme synaptic üzerinden gelmeyecekse sizlere zahmet Pardus 17.0 üzerinden bir klavuz yayınlar mısınız? Yukarıda yazmışsınız fakat firefox-esr klasörü içinde kısayollar var cesaret edemedim açıkçası. Şimdiden teşekkürler emekleriniz için.

Pardus 17 Firefox Güncelleme/Sürüm düşürme linkinde Pardus 17 için güncelleme işlemleri bulunmaktadır.

1 Beğeni

pardus 2013 gnome için firefox güncellemesi nasıl yapılır?

Pardus 2013 için;

FIREFOX

Firefox tarayıcısını indir — Hızlı, gizlilik yanlısı ve ücretsiz — Mozilla’dan linkinden indirdiğiniz güncel firefox dosyası üzerinde sağ tuşa basarak Çıkart > Arşivi buraya çıkart,Alt-klasörü otomatik algıla seçeneği ile arşivden çıkartınız. firefox isimli klasör oluşacaktır. Bu klasörü Root Dolphin açarak (dizin içerisinde sağ tuş > birlikte aç > Root Dolphin) kök/usr/lib dizini altına kopyalayınız. (her ihtimale karşı usr/lib altındaki firefox dizinin ismini kopyalama işleminden önce değiştiriniz) Bu işlem ile firefoxu yeniden başlattığınızda güncelleme işlemi tamamlanmış olacaktır.

FLASH PLAYER

Adobe Flash Player End of Life linkinden indirilecek sürüm Linux için .tar.gz seçip indiriniz. Firefox için uyguladığınız arşivden çıkartma işlemini uygulayınız. Oluşan flash… dizini içerisine girerek “libflashplayer.so” dosyasını kök/usr/lib/flashplayer-mozilla/ dizini altına kopyalayıp-yapıştırınız. Flash player güncelleme işlemi bu şekilde bitecektir. İşlemleri yaparken Root Dolphin açınız.

2 Beğeni

teşekkür ederim başardım

1 Beğeni