Dual Boot'ta Kullanılan Pardus Windows Redstone Güncellemesinden Etkilenir Mi ?

Merhaba arkadaşlar,

Pardus ya da herhangi bir debian tabanlı (Mint, Ubuntu) linux surumu windows ile dual bootta kullanilirken, windowsa bu nisanda gelecek olan creators update’ten etkilenir mi acaba ? Yani tamamen iki isletim sistemini kaybetme riski var mi acaba ? Sordum cunku grub’a zarar verebilecegini dusunuyorum Windows Creators Update’in…

Güncellemeyle birlikte 3-boyutlu ve karma gerçeklik,3B yakalama, 3B yazdırma, 3B oluşturma, 3B paylaşma, oyunlar ve güvenlik ile ilgili güncellemeler olacakmış. Denilenlerden başka bir güncelleme yapılmayacaksa sıkıntı olmaz. Nede olsa açık kaynak değil kapalı kutu.

Ya işte bu buyuk guncellemelerde windows genelde birkac kez baslatir isletim sistemi kurar gibi. O yuzden dedim gruba zarar verir mi diye…

Microsoft açık kaynaklı yada ücretsiz yazılımlarının önünü kesmek için elinden ne gelirse yapıyor. Bunu Office tarafında fazlaca görüyorum. Lİbreoffice birşey yapıyor Microsoft ofisle uyumlu hale geliyor, Microsoft hemen bir güncelleme yayınlıyor bakıyorsun aradaki uyum bozulmuş.

1 Beğeni

Tum bunlarin onune gecmek icin, dunyadaki windows hakimiyetini bitirmek icin gerekli sey, daha fazla ve kaliteli acik kaynak yazilima gecilmesi. Su an windowsta calisan yazilimlarin haddi hesabi yok. Ozellikle ticari yazilimlar acik kaynaga gecmek istemiyor. Sebebi de bariz.