Depoda php7.0 gibi güncel sürümler sorunu

Merhaba arkadaşlar,
Okulda etkileşimli tahtalarda ve BT sınıfında Pardus kullanmaktayım. Moodle server kurmayı planlıyorum. Fakat Moodle 3.2 php5.6.5 istiyor. depoda php 5 var. Sanırım desteklemeyecek. Neden pardus depolarımız güncel değil? Mesela scratch neden depomuzda yok? Mint depolarında varken bizde yok.

Bunun dışında Pardus ilk kurulumunda Flashplayer sıkıntısız çalışmakta iken güncellemeleri aldığında Flashplayer çalışmıyor. Tahmin edeceğiniz üzere 20 bilgisayar tek tek Flashplayer elle kurulum yaparak çözüyorum. İmajlar ve depolar daha güncel olmalı kanımca.
Bir diğer konu da z kitap konusu. Etkileşimli tahtalarda wine ile dahi z kitaplar problem oluyor. .jar uzantılı z kitaplar nispeten daha kolay açılıyor ama bilişimden daha az anlayan öğretmenlerin kullandığını düşünürsek bence bu konuda da bir çalışma yapılabilir. Kendi okulum dışında okulları ikna ederken karşıma genelde z kitaplar sorun olarak çıkıyor.

Son olarak etkileşimli tahta açılış ekranında seçim yapmazsak default windows açılıyor. Bunu pardusa çevirmek için gerekli müdahaleyi detaylı olarak anlatırsanız müteşekkir olurum.

Bu söylediklerim yanlış anlaşılmasın. Pardus eleştirisi değil geliştirilmesi talebim var. Bunlar daha kolay hale gelirse insanları pardus kullanımına teşvik etmek kolay olacaktır.
Saygılarımla

2 Beğeni