Android Studio 3 Invalid Dimen hatası

İyi günler,
Android Studio’yu bilgisayarıma başarlı şekilde kurdum sdk ve ndk indirirerek yollarını tanıttım. Projeyi Build etmek istediğimde ise ‘invalid dimen’ hatası almaktayım. İnternette araştırdığımda bu hatanın tarih saat formatından kaynaklandığını söylüyor. Tarih saat formatını ‘en_US’ dönüştürüldüğünde sorunun ortadan kalktığını söylüyorlar fakat Pardus içerisinde tarih-saat formatını değiştirebileceğim bir yer bulamadım. Bu sorunu nasıl çözebilirim ?

Hata veren satırlardan bir örnek:
<item format="float" name="abc_disabled_alpha_material_dark" type="dimen">0.30</item>
0.30 olarak kullanılması bir soruna neden oluyor. Diğer hatalara baktığımda hepsinda float bir değer bulunuyor.

Kullandıklarım
Pardus 17
Android Studio 3.0 Canary 6

Saatin üzerinde sağ tuş özelliklerden formatı değiştirebilirsiniz.

Kardeş bu arada Android Studio kullanımı ile ilgili forumda eğitim konuları oluşturabilirsen kendi adıma çok memnun kalır ve faydalanırım. Saygılar…

1 Beğeni

Dediğiniz kısma baktım fakat ordaki ayarın üstünde tooltip gösterimi için seçileceği yazıyo. Yani sisteme etki eden bir durum yok. Sadece saatin üzerine geldiğimizde hangi formatta gözükmesini istiyorsan onu seçmemizi istiyor. Ben komple saat ayarının sistem tarafından o şekilde algılanmasını istiyorum

Hocam, kullanımı ile ilgili eğitim derken, kurulum aşamalarından mı bahsediyorsunuz yoksa android eğitimi istediniz tam anlamadım o kısmı. Eğer kurulum ile ilgili diyorsanız bir döküman hazırlayıp sitemde paylaşmayı ve burda duyurmayı düşünüyordum. Android eğitimi diyorsanız, henüz onun için biraz erken. Bende yeni başladım sayılır :slight_smile:

studio.sh dosyasını açıp message() satırının bit üst satırına LC_NUMERIC=“en_US.UTF-8” kodunu ekleyip kaydedip yeniden deneyiniz.

Hatayi alma sebebin abc_disabled_alpha_material_dark 'in kullandigin sanal cihazin desteklemesi. Api 21(lolilop) uzeri bir cihazda kullanabilirisin. Api 21(lolipop) bu ve benzeri gorunum konularinda sinir olusturdu.